Ziyaret Olumlu Geçti

Kardeş Kentler Artıyor Safranbolu ile Ohri Kenti arasında geçtiğimiz aylarda yapılan kardeş kent imzalaşmaları sonucunda Safranbolu’ya yapılan ziyaret olumlu geçti. Safranbolu Belediyesinin yakından ilgilediği misafirlerle akşam y

GÜNCEL 3.02.2012 14:53:54 0
Ziyaret Olumlu Geçti

Kardeş Kentler Artıyor
Safranbolu ile Ohri Kenti arasında geçtiğimiz aylarda yapılan kardeş kent imzalaşmaları sonucunda Safranbolu’ya yapılan ziyaret olumlu geçti. Safranbolu Belediyesinin yakından ilgilediği misafirlerle akşam yemeğinde buluşan Başkan Aksoy, “Kardeş kentten misafirlerimizin gelmesinden dolayı çok mutluyum, bu tür ziyaretler iki şehir halkının birbirini tanımasını ve kaynaşmasını sağlıyor. Safranbolu ile birçok kent kardeş şehir olmak istiyor ancak buna belediye meclisimiz karar veriyor” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Makedonya’dan gelen misafirlerle yaptığı sohbet esnasında gazetecilere şu açıklamaları yaptı; “Eylül ayı sonunda Makedonya’nın Ohri kenti ile kardeş şehir imzalaşması yapmıştık. Bu ziyaretleri, anlaşmadan sonra Ohri heyetinin bize ilk ziyaretleridir. Kujtim Bey ve İlker Mustafa kardeşimiz Ohri Belediyesinde görevliler. Kujtim Bey hem meclis üyesi hem de Belediye Başkan Yardımcısı, İlker Bey de Ohri Belediyesi’nin Turizm Müdürüdür. Bu iki kardeşimiz Safranbolu ve Ohri’nin diyalogların sağlamıştı ve bizi Ohri’de ağırlamışlardı. Safranbolu Belediyesi’ne yapmış olduğu ziyaretten dolayı çok memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Kardeşlik ilişkilerimizin sadece bu ziyaretler ile kalmayacağını, bunların pekiştirici rol oynayacağını düşünüyorum. Tekrar misafirlerimize hoş geldiniz diyor, bunların aracılığı ile de Aleksandar Petreski Başkanımıza buradan selamlar gönderiyorum” dedi.

Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ise “iki kent arasında dostluğun başlaması güzel bir şey ama bunun pekiştirilmesi ve büyütülmesi daha da güzel. Belediyemiz için geçen sene güzel bir organizasyon oldu. Ohri ile kardeş şehir olmamız, Safranbolu için birkaç organizasyondan örnek alınabilecek güzel organizasyondu” dedi.

Kaymakam Azcan Safranbolu’nun kardeş kentlerinin artması ve Ohri ile olan diyaloglara yönelik düşüncelerini şöyle anlattı; “Safranbolu’nun gittikçe artan kardeş şehirleri oluyor. Bu da hem dünyaya tanıtılmasını daha da kolaylaşıyor hem de kültür turizmi açısından insanlar arası diyalogu güçlendirmesi, insanların birbirini tanımak, kültürler arası iletişimi sağlama ve bu anlamda dostluğu pekiştirme, dünya barışına katkı sunma adına güzel bir paylaşımdır. Bugün de o atılmış olan tohumun biraz daha yeşermesi ve biraz daha güçlenmesi adına oradaki arkadaşlarımız ve dostlarımızın bizlere ziyareti söz konusuydu. Hoş geldiniz diyorum. Oralarda özellikle Balkanlarda bırakılmış olan eserleri Safranbolu ile benzer karakteristik özellik gösterdiğini görüyoruz. Bu anlamda da Balkanlar bunun içinde de Ohri güzide bir şehir, ayrı bir önem arz ediyor.”


Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °