Yücel Huzurevinde ´Yeni Çipli Kimlik Kartı´ hizmeti

Çipli kimlik kartı alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidemeyen Yücel Huzurevi sakinlerinin başvuruları Adreste Nüfus Hizmeti 'gezici kayıt terminali' uygulamasıyla huzurevinde alındı.

GÜNCEL 25.06.2021 15:55:48 0
Yücel Huzurevinde ´Yeni Çipli Kimlik Kartı´ hizmeti

 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce başlatılan ´´gezici kayıt terminali´´ uygulamasıyla İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü personeli, Yücel Huzurevi Müdürlüğüne gelerek, sağlık sorunu olan huzurevi sakinlerinin, biyometrik veriden parmak izine, fotoğraf çekiminden, imzalanan evrağa kadar tüm işlemlerini tamamladı. 

/resimler/2021-6/25/1557421786976.jpg

Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Hasan Kahraman´ın katıldığı uygulamada Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, kimlik kartlarına ilişkin başvurularda vatandaşlara kolaylık sağlamak üzere yürütülen çalışmalar kapsamında 75 yaş ve üzeri olan vatandaşların kimlik kartı başvurularının adreste alınması uygulamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek konuşmasında, İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine gidemeyen vatandaşlar için Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bu yıl başlattığı ´´Gönül Projesi´´ ile sağlık durumu kötü olan 75 yaş üzeri vatandaşların bu hizmetten faydalanmalarının sağlandığını ifade etti.

Ayrıca Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, “Adreste Nüfus Hizmeti uygulaması kapsamında, siz gelemiyorsanız biz sizlere misafir oluruz anlayışı içerisinde bugün, geçmişten geleceğe köprü olan Huzurevi sakinlerimizle bir araya gelerek onların hem hayır dualarını alalım, hem de hayatlarını kolaylaştırarak gönüllerine dokunalım istedik. Devletimiz her noktada başta yaşlılarımız olmak üzere ihtiyaç duyanların maddi ve manevi olarak yanında.´´ dedi.    


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °