Yenice`de 3. Dağ Bisikleti Yarışları Başladı

Yenice ilçesinde bu yıl üçüncüsü yapılan ‘Dağ Bisikikleti Yarışları’ bugün şehir merkezinde yapılan yarışlarla başladı.

YENİCE 24.08.2013 21:25:00 0
Yenice`de 3. Dağ Bisikleti Yarışları Başladı

Yenice ilçe merkezinde sondan kaçma disiplini kategorisinde 40 bisikletli yarışçı katıldı. 40 turun atıldığı yarışlar sonunda birinciliği Bilal Akgül, ikinciliği Nevzat Kıral, üçüncülüğü ise Abdulkadir Kelleci elde etti. Yarışlarda Hamza Kansız dördüncü olurken, Kerem Anıl ise beşinci oldu.
Yarışlar sonunda dereceye girenlerin madalya ve para ödülleri Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Bisiklet yarışında birinci olan Bilal Akgül, ilk günkü yarışların kendisi için eğlenceli ve süratli geçtiğini söyleyerek, “Derece belliydi performanslar ortadaydı. Çünkü birinci yada ikinci olacağımı tahmin ediyordum. Yarınki yarış birazda daha zor geçecek. Teknik ve tırmanmalı bir yarış olacağından benim için daha garanti olur” dedi.
Bu yıl üçüncü yapılan dağ bisikleti yarışlarına halkın katılımını arttırmak için şehir merkezinde gösteri yarışı yaptıklarını söyleyen Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, “Halkımızın bisiklet yarışlarına ilgisinin artmasına ve yarınki maçlara fazla katılım için şehir içinde gösteri yarışı yapıldı. Bu bizim için bir başlangıç olup daha önce iki sene farklı isimlerde bu yarışlar yapıldı. Yenice Kaymakamlığı adında düzenlenen yarışları adından ziyade Yenice’nin adını ortaya çıkarak doğa harikası ilçemizi Türkiye’ye dünyaya tanıtım açısında geleneksel hale getirip daha farklı ve daha üst düzeyde yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Yarın Yenice’nin İncebacaklar köyünde gerçekleşecek olan ve parkuru 3 bin 500 metre uzunluğunda 'Yıldız Erkek, Genç Erkek, Masterler ile Elit Erkek ve Elit Bayanlar' kategorilerinde gerçekleşecek.


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °