Yenice Dağ Bisiklet Yarışları Sona Erdi

Yenice ilçesinde bu yıl üçüncüsü yapılan ‘Yenice Dağ Bisikleti Yarışları’ sona erdi.

YENİCE 26.08.2013 12:14:06 0
Yenice Dağ Bisiklet Yarışları Sona Erdi

Türkiye’nin 20 farklı şehrinden gelen ve 8 ayrı kategoride 86 yarışçı 3 bin 650 metre zorlu parkurda yarıştı. Yenice ilçesine bağlı Yazıköy İncebacaklar mahallesinde yapılan yarışların ilk ayağında 3 bin 650 metrede Genç Erkek ve Master erkek (30 yaş) 5’er parkur, Master (40 yaş) 4 parkur, Master (50 yaş) ve Yıldız Erkek 3’er parkur ve Yıldız bayanlarda ise 2 parkur üzerinden yapıldı. Yarışların öğleden sonraki bölümlerinde ise Elit Erkekler 8 parkur üzerinden Elit Bayanlar ise 5 parkur üzerinde yarıştı.
Yarışların en zorlu kısmı olan elit erkek ve bayan yarışlarında yarışmacılar zaman zaman zor anlar yaşadı. Yarışmacılardan bazıları küçük kazalar yaparken, Sakarya Üniversitesi Bisiklet Kulübü`nden katılan Kamil Akalp’in kolu kırıldı. Dağlık ve engebeli arazi üzerinde yapılan yarışlarda otlanan bazı inekler ise sürücülere zor anlar yaşattı.
Yapılan yarışlar sonrası Genç Erkekler kategorisinde Onur Balkan birinci, Yunus Emre Yılmaz ikinci ve Tolga Akdeniz üçüncü olurken, Master 30 yaşta birinciliği Hüseyin Çelebi, ikinciliği Nevzat Kıral, üçüncülüğü Oğuz Özçelik, Master 40 yaşta Bora Tirki birinci, Mehmet Bozdemir ikinci, Adem Koçay üçüncü olurken, Master 50 yaşta Gürtunç Karadaş birinci, Ekrem Hacıoğlu ikinci ve Recep Reha Demir Öz üçüncülüğü elde etti.
Yıldız erkek kategorisinde birinciliği Emre Çeviker, ikinciliği Oğuzhan Tiryaki ve üçüncülüğü Sefa Bülbül elde ederken, Yıldız bayanlarda ise Ayşe Çakır birinci, Mesude Şenol ikinci, Büşra Önder ise üçüncü oldu.
Elit erkeklerde Bilal Akgün birinciliği elde ederken, Abdülkadir Kelleci ikinci, Yavuz Kilim üçüncü olurken, Elit bayanlarda Cansu Türkmenoğlu birinci, İrem Aslan ikinci ve Merve Pelin ise üçüncü oldu.
Yarışmacılara ödülleri Yenice Kaymakamı Abbas Yeşilkuş ve Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı tarafından verildi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °