Üstün Yetenekli Öğrenciler Yetiştirilecek

Türkiye'de üstün yeteneklilere sürdürülebilir tek eğitim veren Karabük Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KUYEM) Batı Karadeniz'in üstün yetenekli öğrencilerini yetişmek için çalışma başl

GÜNCEL 22.03.2012 13:49:26 0
Üstün Yetenekli Öğrenciler Yetiştirilecek

KBÜ ile Karabük ve Bartın illerinden sonra Zonguldak ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile arasında yapılan anlaşma sonrası üstün yetenekli öğrenciler tespit edilerek, KUYEM’e alınacak.
Proje kapsamında Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal, Üniversite Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç.Dr. Mücahit Çoşkun ve Müdür Yardımcısı Ali Pehlevan ile Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Orhan Avanoğlu ve Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Eliçora'yı makamında kabul etti.
İmza öncesinde kısa bir açıklama yapan Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Karabük Üniversitesi'nin çok zor bir işi başardığını söyleyerek, “Üstün yetenekli öğrencilere eğitim vermek çok zahmetli, emek ve özen isteyen bir iş. Bizlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak elimizden geldiği kadar Bilim ve Sanat Merkezlerine destek olmaya çalışıyoruz ancak bu işin daha akademik bir şekilde olmasını istiyoruz ve bunun için bu gün Karabük Üniversitesi'ne gelerek bir protokol imzalayacağız. Umarım Karabük Üniversitesi ile Zonguldak İl Miili Eğitim Müdürlüğü arasında yaptığımız bu protokol hayırlara vesile olur, ülkemizi yönete bilecek, vatana millete faydalı olacak bireyler yetiştirebiliriz” dedi.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal da, üstün yetenekli öğrencilerin ortaya çıkarılmasında üniversitelerinin aktif rol oynayacağını ve bu amaçla KUYEM'i kurduklarını söyledi.
Sadece sayısal bakımdan üstün yeteneklilerle ilgilenmediklerini, bu ülkenin diğer alanlarda da yeteneklere ihtiyacı olduğunu ifade eden Uysal, şunları söyledi:
“İnsanların yüzde 2'si üstün bir zekaya sahiptir, eğer bizler bu yüzde 2'lik kısmı ortaya çıkarabilirsek ülkemizin gidişatı değişecektir. Hepimizin bildiği bir atasözü vardır, 'Bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu bir ordu da, bir ülkenin kaderini değiştirir' Biz bir ülkenin kaderini değiştirebilecek bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Biz, üstün yetenekli öğrenci dediğimiz zaman sadece sayısal alanda üstün yeteneklileri kast etmiyoruz. Bu ülkenin sanatçıya da, ressama da, edebiyatçıya da ihtiyacı var. Bu amaçla Türkiye'de tek alanda değil bütün alanlarda üstün yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini ön plana çıkarma arzusundayız. Bu amaçla çevremizdeki illerle protokoller imzaladık.'


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °