UNESCO, İsrail´in Filistin´i işgal ettiğini kabul etti

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yönetim Kurulu, dün gerçekleştirdiği oylamada Kudüs´ün durumuna ilişkin “İşgal edilmiş Filistin” karar tasarısını kabul etti.

GÜNCEL 3.05.2017 15:55:35 0
UNESCO, İsrail´in Filistin´i işgal ettiğini kabul etti

 

İsrail´in Kudüs´te uluslararası hukuka aykırı olarak sürdürdüğü uygulamalara son vermesine ilişkin oluşturulan tasarı, UNESCO Yönetim Kurulu tarafından dün oylandı. Kudüs´ün “tamamen Filistin´e ait olduğu”, İsrail´in ise “işgalci güç” olarak nitelendirildiği karar tasarısı, 58 üyenin çoğunluğunun katıldığı oylamada kabul edildi.

Tasarı, tarihi şehir Kudüs´ün 3 semavi dinin; İslam, Hristiyanlık ve Musevilik için önemini yineledi. 22 ülke tarafından desteklenen tasarıya ABD, Almanya, İtalya ve 7 diğer ülke karşı çıktı.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, İsrail´in tasarıya karşı başlattığı kampanyayı tiye alarak “Mirasımızı, kültürümüzü, geçmişimizi ve geleceğimizi koruyacağız” ifadelerini kullandı. 

 Öte yandan İsrail, UNESCO´nun kararına tepki gösterdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, UNESCO´nun kararını reddettiklerini belirterek, “Yahudi tarihi boyunca Kudüs, ulusumuzun kalbiydi” dedi. 

Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °