'Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak olan gençlerimizi seviyor, güveniyor ve gurur duyuyoruz.'

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

GÜNCEL 19.05.2021 11:52:42 0

 

Kaymakam Türköz mesajında; “ Milli mücadele meşalesinin yakıldığı bu anlamlı gün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine bayram olarak hediye edildi.
Türk Milletinin kurtuluşu ve vatanın bölünmez bütünlüğü için 19 Mayıs 1919`da Mustafa Kemal Atatürk´ün başlattığı hareketle, milletimizin sönmek üzere olan umutları canlanmış ve sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti´nin temelleri atılmıştır.
İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla aziz milletimiz vatan, bayrak sevgisini ve özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan bu süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur.
İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs´ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak olan gençlerimizi seviyor, güveniyor ve gurur duyuyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı´nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutluyorum” dedi.

Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °