Tuzağa Karabük´ten 2 kişi düştü

Telefonda kendisini asker, polis, savcı veya banka görevlisi olarak tanıtıp para talep edilmesi tuzağına Karabük´ten 2 kişi düştü

GÜNCEL 28.08.2021 01:25:51 0
Tuzağa Karabük´ten 2 kişi düştü

 

Kendisini banka görevlisi olarak tanıtan bir şahıs tarafından arandığını söyleyen Karabük merkeze bağlı bir köyde yaşayan vatandaş, banka hesabında şüpheli bir işlem yapıldığı, bu işlemin iptal edilmesi amacıyla banka hesap bilgilerini vermesi isteyen sözde banka görevlisi tarafından dolandırıldı. Vatandaşın banka hesap bilgilerini vermesi üzerine hesabından 17 bin 655 TL para çekildi.
Eflani´ye bağlı bir köyde yaşayan vatandaşı ise kendisini Astsubay olarak tanıtan bir şahıs dolandırdı. Kendisini telefonda astsubay olarak tanıtan şahıs, banka hesabından terör örgütlerine para aktarıldığını, paranın terör örgütlerine gitmemesi için kendi vereceği banka hesabına aktarmasını istedi. Sözde astsubayın vermiş olduğu hesap numarasına 20.000 TL gönderen vatandaşta bu yolla dolandırıldı.
Konuyla ilgili olarak Karabük Valiliği´nden yapılan açıklamada, “Şüpheli şahısların tespiti ve yakalanması amacıyla Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince araştırmalar devam etmektedir. Bu güne kadar vatandaşlarımız dolandırıcılık olaylarına karşı birçok kez uyarılmasına rağmen dolandırıcılık olaylarının devam ettiği görülmektedir. Telefonda kendisini Asker, Polis, Savcı ve Banka görevlisi olarak tanıtıp adınız veya banka hesabınız terör örgütlerine karıştı diyerek para talep eden şahıslara inanılmayarak durum 112 ihbar hattına bildirilmelidir.” denildi.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °