TÜRSAB Kapadokya Bölge Temsil Kurulu Karabük´te ağırlandı

Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneğinin daveti üzerine ilimizde bulunan TÜRSAB Kapadokya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Talip Aldemir ve Safranbolu´ya uygun dış ve iç pazarla çalışan acentelerin

GÜNCEL 6.07.2021 19:42:20 0
TÜRSAB Kapadokya Bölge Temsil Kurulu Karabük´te ağırlandı


Tren seyahatinde Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem aras Gürel´e, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Yenice Kaymakamı Yasin Erdem ve eşi, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanımız Şebnem Urgancıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, TÜRSAB Kapadokya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Talip Aldemir ve Yönetim Kurulu üyeleri ile acente temsilcileri eşlik etti.
Karabük´ün tarihi ve turistik bölgelerini gezecek olan kafile ile Karabük´teki alternatif turizm çeşitliliği ve ortalama konaklama süresinin uzatılması konusunda yapılacak çalışmalar üzerine sohbet eden Vali Fuat Gürel makinist kabininde bir süre seyehat ederek muhteşem doğal güzellikleri ve eşsiz doğayı izledi.

/resimler/2021-7/6/1943240637362.jpg
Tren seyahatinin sonunda değerlendirmelerde bulunan Vali Gürel, “Safranbolu malumunuz kültür turizmi uygulanan bir bölge, aynı zamanda Kapadokya´da kültür turizmiyle ön plana çıkan bir bölgemiz, dünya´nın bir çok ülkesinden insanların misafir edildiği bir bölge, Kapadokya ile Safranbolu aslında kardeş iki şehir gibi. Bundan sonraki süreç içerisinde bu iki bölge arasında neler yapılabilir? özellikle Karabük olarak, Safranbolu olarak hem Safranbolu turizmini geliştirmek ve Safranbolu´daki geceleme süresini arttırabilmek, hem de Batı Karadeniz Bölgesinin en önemli merkezlerinden birisi olan Karabük´teki doğa turizmini nasıl entegre edebilirizin çalışması içerisindeyiz. Gelen misafirlerimiz 3 günlük bir ziyaret kapsamında ilimizdeler. Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanımız Şebnem Urgancıoğlu ve arkadaşları bu organizasyonu sağladılar. Kapadokya´dan TÜRSAB Seyahat Acentesi ve Rehberler Odası Başkanımız burada, aynı zamanda TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu ve Kurul Başkanımız buradalar. Kapadokya-Safranbolu arasındaki bağı organize etmek için bu arkadaşlarımız buradalar. Kısa bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanımız Ankara´dan çıkarak ilimize tren ile gelmişti, tren yeni bir destinasyon. Özellikle Doğu Bölgemize giden Doğu Ekspresi çok iyi tuttu, çok insan o treni kullanmakta. Yenice-Karabük hattı çok özel bir bölge, doğası ile tünelleri ile bu bölge çok hoş bir bölge, görülmesi gereken en önemli bölgelerden bir tanesi. Bu kısa mesafeyi misafirlerimize tren yolculuğu yaparak gösterebiliriz, böylelikle bölgemizdeki turizm faaliyetlerine bir güzergâh daha katmayı amaçlıyoruz, çok da iyi olacağını düşünüyoruz. Bölgemizde o kadar güzellikler var ki Yenice´miz malum dünya´da ismi olan bir şehrimiz, böyle güzel bir bölgenin misafirlerimize gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah hem Safranbolu´da ki tarihi altyapımızı gelen misafirlerimize gösterirken aynı zamanda doğal güzelliklerimizi de gelen misafirlerimize göstererek turizmimizi çeşitlendirmiş olacağız. Kapadokya ve Safranbolu turizminin alt yapısı birbirine çok yakın. Bu iki şehir arasındaki beraber çalışma altyapısını güçlendirmek adına arkadaşlarımız beraber çalışıyorlar. Daha önce bizim buradan arkadaşlarımız oraya gitmişti, şimdi oradaki arkadaşlarımız buraya geldi, karşılıklı bir çalışma var. İnşallah bizlerde Valilik olarak Kaymakamlıklar olarak onlara destek vereceğiz. Güzel bir altyapı oluşturabilirsek daha fazla ziyaretçi çekebileceğimizi düşünüyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
Gerçekleştirilecek olan İncekaya Su Kemeri Gezisi, Bulak Mencilis Mağarası Gezisi ve Hıdırlık Tepesinden Safranbolu´ya son bakış etkinliğinin ardından Yörük Köyünde öğlen yemeği yiyecek olan TÜRSAB Kapadokya Bölge Temsil Kurulu üyeleri ve acente temsilcileri daha sonra Karabük´ten uğurlanacak.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °