“TÜRK´LE VE TÜRKLÜKLE SIKINTISI OLMAYAN HERKESE KAPIMIZ AÇIKTIR.”

Türk Ocakları Karabük Şubesi tarafından verilen iftar yemeğinde konuşan Türk Ocakları Karabük Şube Başkanı Taşkın Deniz, Türk´le ve Türklükle sıkıntısı olmayan herkese kapılarının da sofralarının da, gönüllerinin de her daim

GÜNCEL 16.06.2017 19:26:51 0
“TÜRK´LE VE TÜRKLÜKLE SIKINTISI OLMAYAN HERKESE KAPIMIZ AÇIKTIR.”

 

Safranbolu Gerdan Et Lokantasında düzenlenen iftar programına Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Karabük Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan, siyasi parti İl ve İlçe başkanları, birçok sivil toplum kuruluş temsilcileri ile ocak yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Kırgın ve küskün ayrımı yapmaksızın herkese ulaşmayı başarabilen Türk Ocakları Karabük Şubesi adına ocak başkanı Doç. Dr. Taşkın Deniz, “Türk Ocakları Karabük Şubesi 5. Geleneksel İftar Programımıza hoş geldiniz, mutluluklar getirdiniz. Şükürler olsun ki, 4 yıl önce 40 kişi ile başladığımız iftar programımızda bu sene 300 kişiye yaklaştık. Sanırım bu durum ocağımızın siyaset üstü duruşuna yakışır şekilde çalıştığını kanıtlamaktadır. Bu akşamın gerçekleşmesinde emeği geçen ocak yönetimimize, gençlik kollarımıza ve maddi manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen tüm gönül dostlarıma teşekkür ederim.

Burası Türk Ocağı, Türkün Ocağı. Türk´le ve Türklükle sıkıntısı olmayan herkese kapımızda, soframızda, gönlümüzde her daim açıktır. Yeter ki kişi kapıdan Allah rızası için girsin. Çünkü biliriz ki inancımız gereği o kişiden ne ocağımıza ne de bizlere zarar gelmez.

Son yıllarda aziz milletimizin ve devletimizin yaşadığı sıkıntılar hepimizin ortak değeri olan vatan-millet-devlet-bayrak ve kültür kavramları konusunda Türk milliyetçiliğinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Çünkü bu kavramlar ortak değerlerimizdir ve siyaset üstüdür. Hepimiz siyasi çıkarlarımızı ve dünyalık hırslarımızı bir kenara bırakarak bu kavramlara sahip çıkmalı ve bu kavramlar üzerine Türk milliyetçisi gençler yetiştirmeliyiz. Bunu gerçekleştirirken sloganlara dayalı söylemleri bırakmalı, dünyanın hangi coğrafyasında bir Türk bile yaşıyorsa o coğrafyaya ulaşacak akla ve mantığa dayalı milli ve bilimsel projeler ortaya koymalıyız. Aziz Türk milletinin her ferdi bunu yapabilecek kudrettedir. Bundan yana şüphemiz yoktur. Çünkü Türk feraset, basiret ve azimet sahibi kişidir. Türk akıl ve mantığı ile liyakat ve istişareyi temel alarak Hak adına Hakkaniyet yolunda adaletle İslamiyet´e ve insanlığa hizmet edendir. Milli ve manevi değerli için milletine hizmet yolunda şahsi menfaatlerinden feragat edebilendir. Zalime karşı mazlum için ırağı yakın edebilendir. Bunları dünyada başka hangi millet yapabilir, sorarım sizlere. Biz, biz olmayı başardığımız sürece varsın birileri aziz milletimiz ve devletimiz üzerine planlar yapsın dursun. İnancımız gereği biliriz ki planın da üstünde plan vardır. O da Yüce Allah´ındır.

Gün birlik günüdür. Kırgınlıkları ve küskünlükleri bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Bu konuda Türk Ocakları her zaman hizmetinize hazırdır. Yüce Allah tüm şehitlerimizden, gazilerimizden ve hepimizden razı olsun, bizleri korusun, yar ve yardımcımız olsun. Gecemizin hayırlara vesile olması ve bir sonraki etkinliğimizde buluşmak dileği ile Ne Mutlu Türküm Diyene! Saygılarımı arz ederim” dedi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °