‘Türkiye´nin Beka Meselesi´ 10 Kasım´da Karabük´te

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet ÖZ, 10 Kasım´da Karabük Kent Meydanı Konferans Salonu´nda ‘Türkiye´nin Beka Meselesi´ konulu konferans gerçekleştirecek.

GÜNCEL 9.11.2017 04:34:50 0
‘Türkiye´nin Beka Meselesi´ 10 Kasım´da Karabük´te

 

Türk Dünyası´na yönelik güncel konularda gerek şehir merkezinde gerekse de Karabük Üniversitesi´nde gerçekleştirdiği konferanslar ile çok sayıda bilim insanının Karabük´e gelmesine öncülük eden, ocak sohbetleri ile gençlerin akademik gelişimlerine katkı sağlayan ve Karabük´te her kesimin gönlünü kazanmayı başaran Türk Ocakları Karabük Şubesi 2017 yılı etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda 10 Kasım 2017 tarihinde Karabük´e gelecek olan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet ÖZ, Karabük Valiliği´ne ve Karabük Belediyesi´ne ziyaretler gerçekleştirdikten sonra Karabük Kent Meydanı Konferans Salonu´nda ‘Türkiye´nin Beka Meselesi´ konulu konferans gerçekleştirecek.

Türk Ocakları Karabük Şubesi Başkanı Doç. Dr. Taşkın DENİZ, ocak faaliyetleri ile ilgili bilgi verirken aynı zamanda 10 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilecek konferans için tüm hemşerilerimize davette bulundu.

Türk Ocakları Karabük Şubesi Başkanı Doç. Dr. Taşkın DENİZ, “Türk Ocakları bir asır önce, yüreği vatan ve millet sevdası ile yanan 190 Tıbbiyeli öğrencinin girişimleri ile Mehmet Emin YURDAKUL ve Yusuf AKÇURA gibi değerlerimiz önderliğinde 25 Mart 1912 tarihinde kurulmuştur. Türk Ocakları, ‘Türk´ kelimesini kullanarak kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu olduğu gibi aynı zamanda Türkiye´nin en köklü düşünce ve sivil toplum kuruluşudur. Türk Ocakları öylesine özel bir yere sahiptir ki; Mustafa Kemal ATATÜRK´ün yurt gezilerinde ziyaret ettiği ve ilk genelkurmay başkanımız Mareşal Fevzi ÇAKMAK´ın hars heyeti üyeliği yaptığı bir ocaktır. Türk Ocaklarının temel ülküsü, Türklüğün yüceltilmesine yönelik ‘TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ´dir. Milli ülküsünü gerçekleştirebilmek için 100´e yakın şubesi aracılığı ile ocak sohbetleri, seminerler, konferanslar ve çeşitli etkinlikler düzenler. Türk Ocakları açısından; Türk kavramını ve Türk milliyetçiliğini faşizm temelli etnik bir anlama indirerek siyasete alet etmek ve milletimizin fertlerini bu kavramlara karşı tepkili hale getirmek hem tarihî hem de güncel gerçeklere aykırıdır, safsatadır.

 Türk Ocakları hepimizin ocağıdır. Türk ve Türklükle sıkıntısı olmayan herkese kapıları açıktır. Söz konusu vatan, millet, devlet, bayrak ve kültür gibi ortak değerlerimiz olduğunda gerisini teferruat kabul eden bir ocaktır. Türk Ocakları, Türk milliyetçiliğini siyaset üstü kabul eder ve her Türk´ün yüreğindeki bu duyguyu harekete geçirmek için gönül kazanma yolunu tercih eder, mücadelesini bu zeminde sürdürür. Bu sebepledir ki Türk Ocakları Türkiye Cumhuriyeti Devleti Bakanlar Kurulu´nun 15 Mayıs 1954 tarih ve 4/3055 Sayılı Kararı ile “Kamu Yararına Çalışır Siyaset Üstü Dernek” kabul edilmiştir. Türk Ocakları günümüzde hem demokratik uygulamaları he de hem de etnik ve mezhebi kışkırtmalara karşı Yüce Türk Milletinin birliğini savunmaya devam etmektedir. Milletimizin ve devletimizin içerisinde bulunduğu mevcut durum, bu mücadelemizi haklı kılmaktadır.

Türk Ocakları Genel Merkezi´mizin tüzüğüne ve yukarıda belirtilen özelliklerine bağlı olarak Türk Ocakları Karabük Şubesi olarak her konuda her zaman aziz milletimizin, devletimizin ve Karabük´ümüzün hizmetinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Türk Ocakları Genel Merkezi ve Genel Başkanımız için Karabük şehrimiz özel bir yere sahiptir. Şehrimizde gerçekleştirdiğimiz ve gelenekselleştirdiğimiz kahvaltı ve iftar programlarımıza başta genel başkanımız olmak üzere genel merkez yönetim kurulu üyelerimiz her zaman katılım sağlayarak şehrimize verdikleri önemi ortaya koymaktadırlar. Bu amaçlar doğrultusunda Türk Ocakları Karabük Şubesi siyaset üstü duruşunu bozmadan, istişare temelinde Yüce Milletimize, devletimize ve şehrimize hizmet etmeye, şehrimizde birleştirici güç olmaya ve başta gençlerimiz de olmak üzere Türklük bilincini canlandırma, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin varlığı ve bekası konularında ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır. Bu doğrultuda son 4 yıl içerisinde onlarca ocak sohbeti ve 28 konferans gerçekleştirmemizin temel amacı da budur. Bu vesile ile eşsiz vatanımızı bize bırakmak uğruna şehadet onuruna ulaşmış tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize Yüce Allah´tan şifa diliyorum. 10 Kasım 2017 akşamı saat 18:00´de Karabük Kent Meydanı Konferans Salonu´nda Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet ÖZ´ün “Türkiye´nin Beka Meselesi” konulu konferansına yüreği vatan, millet, devlet ve bayrak sevdası ile çarpan ve aziz milletimizin kurduğu devletimizin bekası için ben de varım! diyen tüm hemşerilerimizi davet ediyorum.”

BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTISI KARABÜK´TE YAPILACAK

Türk Ocakları Karabük Şubesi Başkanı Doç. Dr. Taşkın DENİZ, Türk Ocakları Genel Merkezi´nin Cumhuriyet Kenti Karabük´e karşı büyük bir ilgisinin olduğuna dikkat çekere 11 Kasım Cumartesi günü Türk Ocakları Genel Merkezi Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı´nın Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet ÖZ ve genel merkez yöneticileri, Karadeniz Bölgesi´ndeki 12 Şube Başkan ve Başkan Yardımcılarının katılımı ile Karabük Öğretmenevi´nde gerçekleştirileceğini söyledi.

/resimler/2017-11/9/0442104750586.jpg


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °