“Türk sağlık calışanlarının hizmet üretmeye devam edeceklerine olan inancım tamdır”

Vali Kemal Çeber 14 mart Tıp Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı

GÜNCEL 14.03.2018 14:38:44 0
“Türk sağlık calışanlarının hizmet üretmeye devam edeceklerine olan inancım tamdır”

 

Vali Kemal Çeber, “Değerli sağlık çalışanları,sizler değeri ve vazgeçilmezliği tartışmasız olan sağlık hizmetlerinden, vatandaşlarımızın gerektiği biçimde ve zamanında yararlanmasını sağlayarak önemli bir görevi yerine getirmektesiniz.

 

Hasta vatandaşlarımızın davranışlarını anlamak, davranışlarının altında yatan etmenleri tanımak ve bunlara uygun tepki vermek, siz sağlık personeli ile hasta ilişkisinin temelini oluşturmaktadır.

 

Hepimizin amacı; vatandaşlarımızın beklentilerine uygun, kaliteli sağlık hizmetini sunarak onların mutlu olmasını sağlamaktır.

 

Bunun için, İlimizin sağlık göstergelerini daha da iyileştirmek, insanımızın daha iyi ve daha rahat sağlık hizmeti almasını sağlamak için performansımızı sürekli geliştireceğiz. Bu alandaki sorunların çözümünde üzerimize düşeni fazlasıyla yapmanın gayreti içersinde olacağız.

 

Bu doğrultuda, mevcut kapasitenin etkin ve verimli kullanımının sağlanmasının yanı sıra, önümüzdeki dönemde kişi başına düşen hekim, hemşire, ebe, yardımcı sağlık personeli ve yatak sayısını artırmak, anne ve çocuk sağlığına, halk ve çevre sağlığına özel önem vermek, sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde bilişim teknolojisinden azami ölçüde faydalanılmasını sağlamak, özel sektörün sağlık alanına yatırım yapmasını teşvik etmek, önemli hedeflerimiz olacaktır.

 

Büyük Önder Atatürk´ün de ifade ettiği gibi, sağlığımızı emanet ettiğimiz Türk hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bu hizmet kervanında özveri ve inançla, meslek onuruna yakışır bir şekilde hizmet üretmeye devam edeceklerine olan inancım tamdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Tıp Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °