TÜRK OCAKLARINDAN 'TÜM YÖNLERİ İLE ERMENİ MESELESİ” KONFERANSI

Türk Ocakları Karabük Şubesi, 2016 yılı bahar dönemi kültürel faaliyetlerine konferansları ile devam ederken, “Tüm Yönleri ile Ermeni Meselesi” konulu konferans düzenlendi

GÜNCEL 11.04.2016 18:31:47 0
TÜRK OCAKLARINDAN

 

 

Karabük Kent Meydanı Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen konferansa Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Siyasi Parti ve Basın Temsilcileri, Öğretim üyeleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Türk Ocakları Karabük Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Deniz, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Sarınay, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Karacakaya ve Türk Ocakları Kastamonu Şubesi Başkanı ve Kastamonu Üniversitesi
Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz´ın konuşmalarıyla katıldığı “Tüm Yönleri İle Ermeni Meselesi” adlı konferans hakkında bilgi verdi.
Konferans ile ilgili bilgiler veren Şube Başkanı Deniz, “Tarihi onurlu mücadeleler ile dolu, inancı gereği hakkı ve adaleti her zaman ön planda tutan, savaş esnasında düşmanına gösterdiği merhamet ile dünyaya örnek olan aziz Türk milleti açısından; yüzyıllarca sadık millet olarak nitelendirdiği Ermeni vatandaşların, Rusya´nın kışkırtması sonucunda Türk milletine yönelik saldırıları kapsamında alınan önlem gereği yaşama alanlarının değiştirilmesi esnasında yaşanan gelişmelerin nasıl da yalan ve iftira üzerine kurulu bir plana alet oldukları anlatıldı. Gerçek dışı söylemlere dayalı bu planın tarihçiler tarafından çözümlenmesi gerekirken bir olay olmasına karşın siyasi malzemeye dönüştürüldüğü, bu iftira planının Ermenistan için adeta bir varlık sebebine nasıl çevrildiği belirtildi. Ermeni diasporasının bu iftira planı üzerinden nasıl ekonomik gelir elde etmeye devam ettiği anlatıldı. Tüm bu gelişmelerin uluslararası hukuk açısından ne ifade ettiğine ayrıntısı ile değinildi. Ayrıca Ermenilerin 1870´li yıllardan itibaren kendi milletinden destek bulabilmek amacı ile kendi insanlarına yönelik nasıl terör saldırıları düzenlediğine ve tehditler ettiğine örnekler verilerek değinildi. Bu kapsamda 3 T olarak ifade edilen Ermeni hedeflerinin aslında terör ile birlikte 4 T olarak ifade edilmesi gerektiği bilgileri verildi” dedi.
Konferansta ayrıca, gençlerin bu konuda tarihi gerçekler ile ilkokuldan itibaren bilgilendirilmesi gerektiği belirtildi.
Geniş bir katılımın sağlandığı konferans hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

Türk Ocakları Karabük Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Deniz, önümüzdeki haftalarda 2 konferans daha düzenleyeceklerini belirterek Karabük´te yaşayan herkesi konferanslara davet etti. Konferanslar ile ilgili tüm bilgi ve davetiyelere ocağın internet sayfasından (www.karabukturkocagi.com) ve facebook adresinden (facebook.com/turkocaklarikarabuk.subesi) ulaşılabileceğini belirtti.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °