Türk Ocakları Karabük Şubesinden Fidan Dikim Etkinliği

TBMM´nin açılışının 100. yılında Türk Ocakları Karabük Şubesi Osman Batur Hatıra Ormanı fidan dikim etkinliği yapacak.

GÜNCEL 19.11.2020 17:40:51 0
Türk Ocakları Karabük Şubesinden Fidan Dikim Etkinliği

 

Türk Ocakları Karabük Şubesi Başkanı Doç. Dr. Taşkın Deniz yaptığı açıklamada, “23 Nisan 1920´de açılan TBMM´nin 100. yılındaki 'Millî Hâkimiyet Kutlamaları”nda; erozyonla mücadele ve orman varlığının artırılması kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları; hayatını kaybetmiş veya hâlen hayatta olan, Türklüğe hizmet etmiş ve bir yönüyle Türk Ocaklarında faaliyette bulunmuş büyüklerimizin adının verileceği 65 Hatıra Ormanı kurmak suretiyle Türk Ocakları tarafından da desteklenecektir. Böylece Türklüğe hizmet eden büyüklerimizin adı yaşatılmış ve gelecek nesillere tanıtılmış olacaktır. Bu amaçla hazırlanan Hatıra Ormanı Projesi Protokolü, 23.01.2020 tarihinde imzalanmıştır. Protokol kapsamında, 2020 yılında, ülkemizdeki iklim şartları da dikkate alınarak bir yıllık süreçte, 65 farklı bölgede Hatıra Ormanı kurulacaktır.

Her daim Karabük iline hizmet etmeyi ilke edinmiş ve bu amaçla ocak sohbetlerinden konferanslara, Türk Dünyası´ndan öğrencilere yardımlardan önemli gün ve haftaların kutlanmasına hemen her konuda çalışmalarını sürdüren Türk Ocakları Karabük Şubesi olarak Uygur Türklerinin unutulmaz liderlerinden Osman BATUR (1899-1951) adına 20.11.2020 tarihinde hatıra ormanı kurduk.                         Aziz milletimize, vatanımıza ve şehrimize hayırlı olsun.

Hatıra ormanımızın kurulumunda emeği geçen Karabük Orman İşletmesi Müdürlüğü yöneticilerine ve çalışanlarına, bizleri yalnız bırakmayan konuklarımıza Türk Ocakları Karabük Şubesi ailesi olarak gönülden teşekkür ediyoruz.

Osman BATUR, Altay´ın Köktogay bölgesinde doğdu. Kazak Türklerinden olan BATUR, 20. Yüzyılın ilk yarısında Çinlilere karşı bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Altayları Çinlilerden temizlemeye başlayan Osman Batur, 1943 yılında hedefine ulaşmıştı. 22 Temmuz 1943´te Bulgun´da yapılan törenle Osman Batur, Altay Kazaklarının hanı ilân edildi. 1945´e gelindiğinde Doğu Türkistan´da birkaç şehir haricinde kontrol Türklerin eline geçmişti. Durum üzerine Çin orduları bölgeye sert ve yoğun operasyonlar uygulamaya başladı. 1951 yılında esir düşürülen Osman BATUR, Urumçi´de Çinliler tarafından idam edilmiştir. Yüce Allah başta Osman BATUR olmak üzere Türkistan ve Uygur Türkleri için mücadele etmiş, şehit düşmüş tüm soydaşlarımızdan razı olsun.” dedi.


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °