Teknokent Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) Genel Kurulu Bilgilendirme Toplantısı Karabük Üniversitesi Uygulama Konukevi´nde yapıldı.

GÜNCEL 6.10.2020 15:30:18 0
Teknokent Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

 

Gelecek dönemlerle ilgili planlamaların konuşulduğu bilgilendirme toplantısına Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. İzzet Açar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Karabük Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, Kardemir Genel Müdürü Necdet Utkanlar ve Teknokent ortakları ve sanayi temsilcileri katıldı. 

 “Teknokent´te demir çelik sektörüne yer verebilirsek Türkiye´de örnek bir proje olur” 

Karabük Valisi Fuat Gürel Türkiye´de 85 Teknokent´in varlığını biliyoruz diyerek konuşmasına şöyle devam etti. 

“Üniversitemizin ve dolayısıyla şehrimizin gelişimi için, Teknokent´in sunduğu imkanlardan faydalanmak gerektiğini düşünüyorum. Demir çeliğin merkezi olan kentimizde ürün çeşitliliği ile ürün kalitesinde ufkumuzu açacak yeni projeler yapılarak pazarda yer alınması gerekir. Bu anlamda ilimizin de kabuğunu kırması lazım. Sektörde birtakım endişeler var; Filyos projesi piyasada nasıl bir gelişim sağlayacak? Buradaki firmalar acaba oraya mı kayacak? gibi. Ancak, biz mevcut kaliteli ürünlerin yanına yenilerini ekleyebilir, çeşitliliği artırabilirsek fırsatları değerlendirebiliriz. Bunun için, Teknoparkların yatırımcılara sunduğu imkanlardan faydalanmak gerekir.  Üniversitemizde yetişen gençlerimize istihdam imkanı sağlanırsa firmalarımıza katma değeri olacaktır.  Teknokent´te demir çelik sektörüneyer verebilirsek Türkiye´de örnek bir proje olur.” 

“Karabük Üniversitesini Dünya´da bir marka haline getirmeye çalışıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Refik Polat; 

“İki yıldır Times Higher Education sıralamalarında ilk bin listesindeyiz. Bundan sonra da bu yerimizi korumak istiyoruz. Bunun için üniversite sanayi işbirliğine çok ihtiyacımız var. Çünkü, bu sıralamalar yapılırken ilk sorulan sorulardan birisi sanayi gelirleridir. Teknokent bu açıdan bizim için çok önemli. Maalesef göreve geldiğimden beri Teknokent´in önemini sıklıkla dile getiriyorum. Ancak, koşmaya başlayamadığımız emeklediğimiz belki yavaş yavaş yürümeye başladığımız bir konu bu. Bir an önce hızlanmamız lazım. Davetimiz üzerine buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Teknokent konusunda desteğe ihtiyacımız var. Firma konusunda sıkıntımız yok. Ankara, İstanbul´dan bir çok firma Teknokent´ten yer istiyor. Ancak, biz öncelikle Karabüklü firmalara, Karabük´ün iş adamlarına yer vermek istiyoruz. Organize Sanayi Bölgesinde yeni bir yer tahsisi yapılarak burada daha fazla firmaya yer verebiliriz. Hayallerimizi geniş tutuyoruz. Karabük ve Karabük Üniversitesi ismi her yerde anılsın istiyoruz.” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdür Prof. Dr. Oğuz Fındık üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve katma değeri yüksek ürünlere yönelik AR-GE çalışmalarının yapılabilmesine imkân sağlayacak Teknokent´in girişimcilere sağlayacağı faydalar hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Oğuz Fındık gerçekleştirilmiş olduğu sunumda Teknokent´in son durumu, kapasitesi, şirket ortakları ve hedefleri gibi çeşitli konulara değindi. 

Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından bilgilendirme toplantısı son buldu. 


Salı 28.8 ° / 7.2 °
Çarşamba 29.2 ° / 12.9 °
Perşembe 25.9 ° / 8.4 °