Suriyeli Muhammed plazma bağışçısı olacak

Karabük´te, bir süre önce korona virüse (Covid-19) yakalanan ve iyileşen Suriyeli Muhammed Elismail (27), immün plazma bağışçısı olarak başka hastalara umut olacak.

GÜNCEL 6.05.2020 12:50:07 0
Suriyeli Muhammed plazma bağışçısı olacak


Yaklaşık 7 yıl önce Suriye´deki iç savaştan dolayı anne ve kardeşiyle birlikte Türkiye´ye gelen Elismail´in babası ise İdlib´te kaldı. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Çevre Mühendisliğini kazanan ve eğitimine devam eden Elismail, dünyayı etkisi altına alan korona virüse yakalandı. 11 Nisan´da Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan Covid-19 testi pozitif çıkan Elismail, 16 Nisan´a kadar hastanede tedavi altına alındı. Daha sonra 14 gün karantina altına alınan Elismail´in 30 Nisan´da yapılan Covid-19 testi negatif çıktı.
İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamada bulunan Elismail, durumunun şu an iyi olduğunu söyledi.
Plazma bağışçısı olacağını ifade eden Elismail, 'Plazma bağışı için Kocaeli´ne gideceğim. Orada tahlil yaptıracağım, sonra plazma bağışında bulunacağım. Bağış için kendim başvuru yaptım. İnşallah başka hasta olanlara vereceğim, Allah herkesin yardımcısı olsun, Allah şifa versin' dedi.
Annesi ve kardeşinin Gaziantep´te yaşadığını aktaran Elismail, şunları kaydetti:
'Onlarla telefonla görüşüyorum. Annem şeker hastası korktum yanına gitmedim. Babam Suriye´de kaldı buraya gelmedi. Telefonla görüşüyoruz. 3 senedir babamı görmedim.'


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °