Sözen Standımızda

Prof. Dr. Metin Sözen Standımızı Ziyaret Etti 16. Uluslararası Emitt Turizm Fuarında 8. salonda Safranbolu'nun bulunduğu standı ziyaret eden Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen son yıllarda bölgesel olarak yapılan katılımın

GÜNCEL 9.02.2012 23:31:25 0
Sözen Standımızda
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ile samimi şekilde standı gezen Sözen, gazetecilere açıklamalarda bulundu.Emitt Fuarında ilk olarak Safranbolu ve Karabük standını ziyaret ettiğini söyleyen Sözen konuşmasında duygularını şu şekilde ifade etti.

“Emitt Fuarında BAKAB’a üye belediyelerin bir arada güçlü bir şekilde bulunması emitt fuarında büyük bir değişiklik yarattı ve güçlü bir birliktelik ortaya konuldu. Emitt Fuarında beraberliği de ilk olarak bu birliktelik ortaya koydu. Bundan yarım yüzyıl önce Safranbolu’da bu ateşi yaktığımız zaman bu beraberliği düşünmüştük. Bu bir kültür yoludur. Bu yolda yürünmesi oldukça güzel.”

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Prof Dr. Metin Sözen yaptığı katkılar ve fuarla ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Safranbolu’nun turizminin bu günlere gelmesindeki en önemli taşlarından bir tanesi Metin Sözen hocamdır. BAKAB’ın kurulmasındaki rehberimiz hocamızdır. Bu birlikteliğin sağlanmasında bizlere tavsiyeler buyuran sayın hocamdır. Kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Bölge halkımız ve Safranbolu halkımız adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bu güç birlikteliği sadece Safranbolu’yu değil batı Karadeniz’i Marmara’ya kadar tek çatı altında toplamak büyük bir başarıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu birliktelik devam ettiği müddetçe Türkiye’nin turizm potansiyelinde ege kadar, Akdeniz kadar yeni bir güneş doğuyor. Hocamız bizi bu noktaya kadar getirdi. Bundan sonra daha da fazlasını başaracağımıza inanıyorum.”


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °