SEVGİNİN GÜNÜ

SEVGİLİLER GÜN܅

YAŞAM 13.02.2014 20:20:36 0
SEVGİNİN GÜNÜ

Bugün 14 ŞUBAT sevgililer günü… Belki birçoğunuz için hiçbir anlam ifade etmiyor bu tarih. Ama seviyorsanız ve bir o kadar da seviliyorsanız bugün sizin için gerçekten çok özel bir gün olacaktır. Bütün sevenlerin ve sevilenlerin  sevgililer gününü en içten dileklerimle kutluyorum.Bugün sizlere benim çok sevdiğim bir hikayeyi,birbirlerinin çok seven iki insanın Noel’de birbirlerine hediye alabilmek için en değerli varlıklarını elden çıkaran Della ve James’in karşılaştıkları acı sürprizi anlatmak istiyorum.

            James ve Della’nın sahip olmakla gurur duyduğu iki parça eşyaları vardı: biri, James’in, önceleri dedesinin sonra babasının olan saati; ötekide Della’nın saçlarıydı.

            Ertesi gün Noel’di. Della, James için çok özel bir hediye almak istiyordu.

Parasını emin olmak için üç kez saydı. Bir dolar, seksen yedi sent. Bu kadar para ile ne alabilirim ki diye geçirdi içinden. Düş kırıklığı ve biraz da ağlamaklı, evin yolunu tuttu. Derken birden aklına dizlerine kadar uzanarak adeta bir elbise görevi gören kahverengi saçları geldi. Ani bir kararla geriye döndü ve yürümeye başladı. Önünde durduğu yapının kapısında bir tabela vardı : ‘’ Her türlü saç eşyası! ‘’

            Hızla merdivenden çıktı, madama sordu:

-      Saçımı satın alır mısınız?

Madam saçları usta bir elle yokladı:

-      Alırım, yirmi dolar, dedi.

-      Çabuk verin o halde…

Bundan sonra Della bütün dükkânları James’e hediye almak için altüst etti.

            Akşam olmak üzereydi. En sonunda James için aradığı çok özel şeyi bulmuştu. Bu çok sade ve zarif, platin bir saat zinciriydi. Mutluluktan uçuyordu. Hızlı adımlarla evin yolunu tuttu. Eve geldiği zaman içinde mutlulukla karışık bir hüzün vardı. Aradığı hediyeyi bulmuştu ama James’in beğenerek okşadığı o güzel saçları artık yoktu. Kapı açıldı, James içeri girdi. Aniden durakladı. Gözleri Della’ya dikilmişti.

-      Saçını kestirdin ha?

-      Evet, kestirdim ve sattım, senin için, ne olur kızma James.

-      Saçın gitti ha, inanamıyorum!

             James şaşkınlık içinde ceketinin cebinden bir paket çıkardı ve Della’ya uzattı.

-      Lütfen paketi açar mısın?

Della paketi açtı.Sonra bir sevinç çığlığı, arkasından da hıçkırıklar işitildi.Paketin içinde  taraklar vardı.Della’nın bir mağazanın vitrininde görüp de hayran kaldığı,gerçek kaplumbağa kabuğundan yapılmış, elmas kenarlı,rengi  saçlarına uygun güzel taraklar.Çok pahalı olduklarını biliyordu ve artık onun olmuştu ama tarakları süsleyecek saçlar kesilmişti.Yaşlı gözlerini sildi ve yerinden sıçrayarak James için aldığı hediyeyi getirdi.Avucunu açıp ona uzattı.Kıymetli maden James’in gözlerinde ışıl ışıl yandı.

-      Ne kadar güzel değil mi James? Saatini ver de takayım, bakalım yakışacak mı?

James, Della’nın dediğini yapacağı yerde, kendini divanın üstüne attı ve gülmeye başladı.

-      Della’cığım, istersen hediyelerimizi bir süre saklayalım.

Çünkü ikisi de şimdi kullanamayacağımız kadar güzel.

Tarakları almak için saatimi sattım…

…………………………………………………………………………………………………………..

Bu  özel günde güzel bir hediye alın yada almayın hiç önemli değil….Tek bir çiçek veya küçücük bir kartın beklentisi bile olmasın içinizde...Önemli olan bu özel günde yanınızda gerçekten sevdiğiniz birisinin olması ve sevginizin karşılığının olduğunu bilmek eminim hepsinden çok daha önemli ve anlamlıdır.Daha da önemlisi yanınızda olmasa bile sevdiğiniz uzaklarda bir yerlerde yaşadığını ,nefes aldığını bilmekte yeter insana…

Hep sevmek ve sevilmek dileğiyle….

                                                                                                                                    Nurdan ÖNDER


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °