Şehitler Ölmez

Şehit Özel Harekat Polisleri Cihat Şahin ve Fatih Doğan

GÜNCEL 11.10.2021 15:28:17 0
Şehitler Ölmez

 

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez´de zırhlı araca PKK/PYD terör örgütü tarafından Tel Rıfat Bölgesi´nden güdümlü füze ile yapılan saldırı sonucunda; Suriye Görev Gücünde görevli 1 özel harekat polisimiz şehit olmuş, 1´i ağır olmak üzere 3 özel harekat polisimiz yaralanmıştır. Şehidimize Cenab-ı Allah´tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” denilmişti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fırat Kalkanı Bölgesi Mare´de, Tel Rıfat Bölgesi´nden PKK-PYD´nin güdümlü füze saldırısında şehit polis sayısının 2´ye yükseldiğini duyurdu.
İçişleri Bakanı Soylu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kahraman Özel Harekat Polislerimiz Cihat Şahin ve Fatih Doğan, Fırat Kalkanı Bölgesi Mare´de, Tel Rıfat Bölgesi´nden PKK-PYD´nin güdümlü füze saldırısıyla şehit edildiler. Şehitlerimizin ailelerine, Milletimize, Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.
Gaziantep Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Özel Harekat Polisleri Cihat Şahin ve Fatih Doğan için tören düzenlendi.
Şehit PÖH Şahin ve Şehit PÖH Doğan´ın Türk Bayrağına sarılı naaşları arkadaşlarının omuzlarında Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü´ne getirildi.
Saygı duruşu, şehitlerin özgeçmişinin okunması ve duların edilmesiyle Şehit PÖH´ler memleketlerine uğurlandı.
Şehit PÖH Şahin´in naaşı memleketi Elazığ´a getirildi
2 çocuk babası olan 34 yaşındaki şehit PÖH Cihat Şahin´in naaşı memleketi Elazığ´a getirildi. Uçaktan indirilen Şahin´in naaşı meslektaşları tarafından omuzlanarak cenaze aracına taşındı. Bu sırada şehidin çocuklarını Araf Tuğra Şahin (7) ve Mehmet Batın Şahin´i (3) kucağında tutan özel harekat polisleri de göz yaşlarına hakim olamadı. Şehidin naaşı havalimanından alındıktan sonra helallik için baba ocağına götürüldü.
Şehit PÖH Fatih Doğan´ın (32) naaşı, Adıyaman´a helikopter ile getirildi.
Fatih Doğan Gaziantep´teki törenin ardından Adıyaman´a getirildi. Emniyet Genel Müdürlüğüne ait iki helikopter ile hem şehidin naaşı hem de ailesi Adıyaman´a getirildi.
Eğri Çayı atletizm pistine inen helikopterdeki şehidin naaşı ve ailesini Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgehan Yeşilyurt ile çeşitli kamu kurum ve kuruluş müdürleri karşıladı.
Protokol mensuplarının şehit yakınlarına taziyelerini bildirmesinin ardından şehidin naaşı baba ocağına doğru yola çıktı.

/resimler/2021-10/11/1533490777335.jpg

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da cenaze namazına katıldı. Süleyman Soylu, şehit yakınlarıyla yakından ilgilenerek başsağlığı dileklerini iletti. Süleyman Soylu, tabuta sarılarak ağlayan şehidin yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı. Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlık Camii´nde Müftü Mehmet Taşçı tarafından istenen ‘helallik´ sonrasında cenaze namazı kılındı. Şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu. MHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve eşi Emine Doğan´ın 4 çocuğundan birisi olan Fatih Doğan, son yolculuğuna dualar ve terör örgütü aleyhine atılan sloganlar ile uğurlandı.

Şehidin yaklaşık 1 yıl önce Emine Yüksel Doğan ile evlendiği ve eşinin hamile olduğu öğrenildi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °