“Salgınlar çocukları ve gençleri doğrudan veya dolaylı etkileyebilir”

Psikososyal destek eğitimi bilgilendirme toplantısında Safranbolu´daki okullarda görev yapan rehber öğretmenler ile bir araya gelen Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, salgınların çocukları ve gençleri doğrudan veya dola

GÜNCEL 24.09.2021 19:03:54 0
“Salgınlar çocukları ve gençleri doğrudan veya dolaylı etkileyebilir”

 

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, psikososyal destek eğitimi bilgilendirme toplantısında pandemi döneminde öğrencilere rehberlik yapmanın önemi, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yetişmelerine imkân sağlanması, öğrencilerin kitap okuma kültürü edinmelerine yönelik çalışmalar yapılması, geleceğin meslekleri konusunda gerekli rehberliğin yapılması, sosyal medyanın doğru kullanılması ile ilgili farkındalığın yerleştirilmesi, öğrencilerin milli uzay hamlesi, yapay zeka vb. teknolojik konulara ilgilerinin çekilerek geleceğe birikimli ve donanımlı hazırlanmalarının sağlanması gibi konu başlıkları üzerinde durarak okulların rehberlik servislerinin öğrencilerin yetiştirilmelerinde çok önemli sorumlulukları bulunduğunu hatırlattı.

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, 'Ayrıca salgınlar çocukları ve gençleri doğrudan veya dolaylı etkileyebilir. Hastalanmanın ötesinde, birçok çocuğun ve gencin sosyal, duygusal ve zihinsel sağlığı salgından etkilenebilir. Çocuklar ve gençler stresle baş etmeye çalışırken, sağlıksız yeme veya uyku alışkanlıkları, aktivite düzeyinde değişiklikler, veya diğer riskli davranışlar, dikkat ve konsantrasyon güçlüğü sergileyebilirler.' dedi.

“Psikososyal müdahaleler ve eğitimler bireylerin daha da güçlenmesini destekler. Eğitim sayesinde çocuklar ve gençler stresi yönetebilir, destekleyici ilişkileri arttırır” diyen Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, bireylerin psikolojik saglamlılık konusunda yapılacak faaliyetlerde ekip ilişkilerinin, iletişim becerilerinin etkin sağlanması ve bireylerin ihtiyaç duyduğu psikososyal desteğin sağlanması için planlama ve hazırlığın önemli olduğunu belirtti.
Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, konuşmasının sonunda, eğitim sürecindeki özverili çalışmaları ve öğrencilere verdikleri desteklerden dolayı rehber öğretmenlere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İhsan Parlak da özel eğitim ve rehberlik çalışmalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, rehberlik çalışmaları ile ilgili plan ve programın uygulanması ile ilgili hususlar, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıkların önlenmesine yönelik çalışmalar ve psikososyal destek programı çalışmaları gibi konularda bilgilendirme ve hatırlatmalarda bulundu.
Toplantı, rehber öğretmenlerin görüş ve önerilerini ilettikleri dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi.


Salı 26.4 ° / 5.9 °
Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °