SAKEM´de Müziğin Sesine Kulak Ver

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) yüzlerce faklı branşta eğitim verdiği kursların yanı sıra Enstrüman kurslarına da yer veriyor.

GÜNCEL 22.06.2018 17:17:55 0
SAKEM´de Müziğin Sesine Kulak Ver

 

SAKEM´in Emek Mahallesi şubesinde Müzik öğretmeni Gülşah Bozkurt Yıldırım tarafından 1. seviye Klasik Gitar kurs eğitimi veriliyor. 15 kişinin eğitim aldığı kursta 3,5 ay boyunca kursiyerlere, batı müziği dönemlerine göre klasik gitar için bestelenmiş olan eserlerle ilgili teknik, icra bilgi ve becerilerin kazandırılacağı, klasik gitar müziği dağarcığının oluşturulmasını sağlayacak bir eğitim verilecek.

Müzik öğretmeni Yıldırım´ın verdiği bilgilere göre, programda eğitim alanlar; müzik ile ilgili teorik, teknik ve kültürel bilgi hususlarında yetkinlik kazanmanın yanı sıra müzik sektöründe yeterlikleri oranında çalışma imkânı bulabileceklerini belirtti. Herhangi bir müzik enstrümanı çalmamanın, motor becerilerin gelişmesine önemli katkı sağladığı bilinmektedir diyen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ‘´gençlerimizin ve çocuklarımızın her alanda becerilerinin geliştirilmesine önem vermekteyiz SAKEM´de  birçok kursun yanı sıra kursiyerlerin ruhsal ve zihinsel gelişimlerini destekleyecek çeşitli enstrüman kurslarına da yer vererek gençlerimizin gelişimini desteklemeye çalışıyoruz´´dedi. Ürkmezer, yaz ayında da bazı kursların devam ettiğini, vatandaşların ilgi alanlarına göre kurslara katılabileceklerinin bilgisini verdi.


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °