SAKEM´de 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği Düzenlendi

SAKEM´de Yaz Kur´an Kursu öğrencileri tarafından '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı' düzenlendi.

GÜNCEL 16.07.2018 17:22:45 0
SAKEM´de 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği Düzenlendi

 

 FETÖ hain darbe girişiminin 2. yıl dönümünde Aslanlar SAKEM´de düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Şehitler için Kur´an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından şiirler okuyan öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutladılar.

Milletimizin söz konusu vatan olduğunda gücünün, iradesinin ve kararlılığının çocuklarımıza ve gençlerimize öğretilmesi bir hakkın teslimi olacaktır ifadelerine yer veren'Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Dr. Fatih Ürkmezer şöyle devam etti´´ geleceğin teminatı olan çocuklarımızı ve öğrencilerimizi, milli, manevi ve insani değerleri ile tarihsel ve kültürel hassasiyetleri benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek, öncelikli görevlerimizdendir´´dedi. Ürkmezer´´Bu vesileyle bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum´´diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan İlçe Müftü V.Hüseyin Turhan ‘´Türkiye´nin iki yıl önce vatanın semasından ezanını dindirmek, ay yıldızlı bayrağı gönderden indirmek ve milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozmak, bölmek ve parçalamak için hain bir saldırıya maruz kaldık. Yüreğimizdeki vatan aşkı ve Allah´a olan inancımız sayesinde bu saldırıyı bertaraf ettik. Çocuklarımızla bu zaferi kutlamanın onurunu yaşıyoruz´´ifadelerine yer verdi.

SAKEM Genel Koordinatörü Münevver Esen ise konuşmasında´´Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi anmanın, hatırlamanın ve hatırlanmalarını sağlamanın milli ve insani sorumluluk olduğunun bilincindeyiz, bu anlamda milletin kahramanlık öyküsünün bilinmesi, anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiği inancıyla düzenlediğimiz etkinlikte başta Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Dr. Fatih Ürkmezer ve emeği geçen herkese teşekkür ederim´´dedi.

 

 

 


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °