Şair/Yazar Döndü Açıkgöz, kitap fuarını değerlendirdi

Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi´nde açılan kitap fuarında 6 eseriyle yerini alan Şair/Yazar Döndü Açıkgöz, kitap fuarını değerlendirdi.

GÜNCEL 26.12.2021 16:24:45 0
Şair/Yazar Döndü Açıkgöz, kitap fuarını değerlendirdi

 

Safranbolu Belediyesi tarafından Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi´nde Safranbolu´nun UNESCO´ya kabul edilişinin 27. Yıldönümü münasebetiyle açılan kitap fuarında Şair/Yazar Döndü Açıkgöz de kitaplarıyla yerini aldı.
Şair/Yazar Döndü Açıkgöz yaptığımız röportajda, “Safranbolu´da Kitap Fuarı bir ilk, ilk olduğu içinde eksikler haliyle oluyor. Benim son anda haberim oldu ve hiç haberi olmayan, ayrıca yıllardır burada yaşayan şair arkadaşlar var. Beni ziyarete geldiklerinde ‘belediye ne-den bize ulaşmadı´ diye sitemlerini dile getir-diler. Böyle bir fuar için mevsim olarak yanlış bir tarih olsa da Safranbolu adına sevindirici diyebilirim. Her zaman söylerim şehirlere, kasabalara kimlik kazandıran örf ve adetleri, gelenekleri olduğu kadar kültür etkinlikleridir. Yalnız bu tür oluşumlar ekip çalışması gerektirir. Kitap Fuarı düzenleyelim de nasıl olursa olsun deyip geçiştiremezsiniz. Halkın, okulların, sivil toplum kuruluşlarının katılımını sağlamak çok önemli. Ben 18 Aralık´tan bu yana buradayım yayınevleri sahipleri dahil pek memnun olduklarını söyleyemem.” dedi.
Bir çok kitap fuarına katıldığını ifade eden Şair/Yazar Döndü Açıkgöz, “Şunu da belirtmek isterim, ben bugüne kadar birçok kitap fuarlarına davet edildim ve katıldım. Merzifon, İstanbul TÜYAP, Devrek Baston Festivalleri gibi. Hatta sivil toplum kuruluşları-nın düzenlediği paneller de buna dahildir. Örneğin benim de davetli olduğum Merzifon Kitap Fuarı ilk kez 2016 tarihinde 55 yayınevi ile yaklaşık 100 yazar ve şairin katıldığı bir fuardı, birkaç kez katılma şansım oldu. Belediye başkanı bizlerle birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltı sonrası tüm yayınevleri sahiplerine, şair, yazarlara plaket takdim etti. Yine tüm katılımcıların
konaklamadan tutun yol masraflarına kadar karşılandı. Ayrıca yayınevlerinden belediye kütüphanesine belli sayıda kitap alarak destek oldu. Devrek´teki festivaller de böyle yapılmakta. Davet ettiği ressamdan yazarına, kendi yerel sanatçısına kadar destek veriyor. Kayırmacılık, ayrımcılık asla göremezsiniz.” dedi.

/resimler/2021-12/26/1626044414485.jpgSafranbolu Kitap Fuarına 6 eseriyle katılan Şair/Yazar Döndü Açıkgöz, “Safranbolu´ya Nefes Verenler isimli araştırma kitabım, ‘Hoşça Kal Annemin Cenneti´ isimli deneme kitabım, ‘Kadın Yüzleri´ isimli deneme-anı kitabım, ‘Haziran Büyüsü´ ve ‘Susmanın İki Yakası´ isimli şiir kitaplarım, ‘Söylediğin Türkülere Ne Oldu?´ isimli şiir-öykü kitabım olmak üzere bu fuara 6 kitabımla katıldım. En son çıkardığım ‘Safranbolu´ya Nefes Verenler´ isimli kitabım, Safranbolu´nun sanatçılarının tanıtılması, onların gelecek nesillere aktarılması amacıyla yaptığım bir çalışma” dedi.

Yeni kitap çalışmalarının olduğunu da ifade eden Şair/Yazar Döndü Açıkgöz, “İki ayrı kitap üzerinde çalışıyorum. Biri Karabük´ü, diğeri de Yine Safranbolu´yu
kapsayan bir kitap. Karabük´le ilgili kitabımı Mart 2022 tarihine çıkarmayı hedefliyorum sağlığım el verirse. Bu konuda araştırmalarım devam ediyor.” dedi.
En son çıkardığı “Safranbolu´ya Nefes Verenler” isimli kitabı çıktığındaki bir anısını da paylaşan Açıkgöz, “ Beni en çok sevindiren, Araştırmacı-Yazar Aytekin Kuş beni arayıp, ‘Sizi tebrik ederim, siz Safranbolu´da bir tabuyu yıktınız´ demesi oldu. Ben şuna inanıyorum sanatın topluma ulaşmasını sağlamak istiyorsak siyasi görüşü arka plana koymalıyız, yoksa tabusunu yıkamayanlar her zaman sınıfta kalır.” dedi.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °