Sağlıklı Yaşam Seminerleri Devam Ediyor

Safranbolu Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan ‘´Sürdürülebilir ve Uygulanabilir Beslenme Alışkanlıkları´´ eğitim semineri devam ediyor.

GÜNCEL 14.11.2018 14:33:51 0
Sağlıklı Yaşam Seminerleri Devam Ediyor

 

Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediye çalışanlarına verilen eğitim seminerleri sonrasında, Safranbolu´da hizmet veren Kamu Kurum ve Kuruluşlarını da kapsayan seminerlere ara verilmiyor.

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşen eğitim programına, Kaymakamlığa bağlı Departmanlar, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Jandarma, Müftülük, Orman İşletmesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli katıldı.

Diyetisyen Uzm. Dr. Hilal Doğan tarafından verilen seminerde, günümüzde artan obezite oranları göze alınarak, masa başında çalışıp az hareket eden ofis çalışanlarına yapılması gerekenlerle ilgili önemli bilgiler verildi. Beslenme şeklinin hayat biçimi olması gerektiğine dikkat çeken Doğan, sağlıklı beslenmenin obezite ve buna bağlı hastalıklardan korunulacağının önemine dikkat çekti.

İnsan yaşamında egzersiz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, uyku düzeni ve belirli aralıklarla sağlık taramaları yapılması önemli, bu konuda farkındalığı arttırmayı amaçlıyoruz ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlere yer verdi´´ Kaymakamlık ve Belediye personelimiz başta olmak üzere tüm kurumlarda özellikle masa başı işlerinde çalışan arkadaşlarımızın sağlıklarını korumaya destek olmayı amaçladığımız seminerler düzenliyoruz; katılımcıların bu genel konularda bilinçlenmesi için seminerlere devam edeceğiz´´dedi.

 

 


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °