Safranbolu´nun Başarılı Kadınları Unutulmadı

Safranbolu Belediyesi, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü´ne özel bir çalışmayla bir ilke imza atarak, Türkiye´de ve Dünya´da önemli başarıları ve ilkleri yaşatmış Safranbolu Kadınlarını unutmayarak kentin belli yerlerindeki reklam ünitel

GÜNCEL 5.03.2020 15:40:27 0
Safranbolu´nun Başarılı Kadınları Unutulmadı

 

Dünyanın önde gelen Sopranolarından Leyla Gencer, politikacı Hasene Ilgaz, ilk Eczacı Hikmet Şeyhoğlu, Siyasetçi Fatma Şakir Memik, Opera Sanatçısı Yelda Kodallı, Doktor Tansu Ulukavak Çiftçi, Profesör Fatma Şenel Boydağ, Televizyon ve Radyocu Gülgün Feyman, Hukukçu Edibe Sayar, Öğretmen Nezihe Aycan Kadıoğlu´nun olduğu resimler Safranbolu´nun dört bir köşesinde halk ile buluştu.

Safranbolu´nun ilk kadın belediye başkanı Elif Köse´nin de bulunduğu görseller ile ilgili açıklama yapan Başkan Elif Köse 'Safranbolu halkı değerini ve geçmişini her zaman bilir ve sahip çıkar. Biz de böyle bir çalışmaya imza atarak hem 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü´ne daha farklı bir anlam katmak hem de değerlerimizi unutmadığımızı göstermek istedik. Daha önce benzeri olmayan böylesi güzel bir uygulamayı yapıyor olmak gurur verici. Bu vesile ile hayatını kaybeden değerlerimize Allah´tan rahmet, yaşayanlara ise sağlıklı bir ömür diliyorum.' dedi.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °