Safranbolu`da 'Trafik Kültürü

Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından BAKKA`ya sunulan ve kabul edilen “Safranbolu’da Önce Yaya” projesi kapsamında 'Trafik Kültürü' oluşturulacak.

GÜNCEL 21.06.2014 18:32:43 0
Safranbolu`da

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Safranbolu’da Önce Yaya” projesinin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından kabul edildiğini ve sözleşmenin imzalandığını söyledi.

Proje bütçesinin 97 bin 440 lira olduğunu ifade eden Kaymakam Bulacak, 'Toplumsal bir sorun olarak her an gündemimizde bulunan trafik ihmal ve ihlallerinin asgari seviyelere indirilmesi, trafikte toplumsal duyarlılığın artırılması, her yaştaki yol kullanıcısının trafik olgusuna katılması ve güvenli bir trafik kültürü oluşturularak trafikte önceliğin yayalara ait olduğu, özellikle yayaların kullanımına ayrılmış olan yaya geçitlerinin ve yaya kaldırımlarının sadece yayalarca kullanımının sağlanması, yayaların karışmış olduğu kazaları engellemek amacıyla faaliyetlerde bulunulacaktır. Emniyet personeli ile diğer eğiticilerin profesyonel eğiticilik konusunda eğitimlerin sağlanması, trafik materyallerinin tanınırlık ve görünürlük faaliyetleri, seyyar trafik eğitim parklarında okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerine trafik eğitimin verilmesi, yaşam tüneli uygulama yönteminin temini, yaya önceliği ve güvenliği hakkında eğitim seminerlerinin verilmesi, trafik platformunun oluşturulması projemizin faaliyetleri arasında yer alıyor' dedi.

Çalışmaların başlayacağını kaydeden Bulacak, 'Trafik toplumsal öğretilerin en başında gelen kavramlardan bir tanesidir. Bu kavram trafikte görev alan bütün elemanları doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebilen ve hayati önem taşıyan kültürel bir değerdir. Bu konuda bilinçlilik çalışmaları dünyada gelişmiş ülkelerde oldukça üst düzeyde seyretmektedir. Bilinçlendirme çalışmalarının meyvesi olarak, bu toplumlarda trafik kültürü oluşmuş, kazalar azalmış ve trafikteki saygı ve sevginin artması sonucunda stresli ve agresif yolculukların yerini sakin ve kurallı öğretiler almıştır' diye konuştu. 


Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °