Safranbolu´da Vatandaşlara Aşure İkram Edildi

Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10´uncu günü olan Aşure Günü dolayısıyla “Aşure ikram” programı düzenledi. Aşure günü dolayısıyla Safranbolu Belediyesi tarafından Misak-i Milli Demokrasi Meydanında yaklaşık 2 bin kiş

GÜNCEL 21.09.2018 17:06:47 0
Safranbolu´da Vatandaşlara Aşure İkram Edildi

 

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM)´de pişirilen ve Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen aşure gününe Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer´in yanı sıra Ak Parti Karabük Millet Vekili Cumhur Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, Ak Parti İlçe başkanı Ali Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İlçe Müftüsü İsmail Temur, Kaymakamlık ve Belediye daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Misak-i Milli Demokrasi Meydanına kurulan kazanlarda içinde çeşit bakımından zengin malzeme bulunan aşure Zabıta noktası önünde kurulan stantta, İlçe Müftüsü İsmail Temur´un okuduğu dua sonrası vatandaşlara dağıtıldı.

Vatandaşlara bizzat ikramda bulunan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer etkinlik sonrası şu sözlere yer verdi 'Milletimiz açısından önemli günlerden birisi olan Aşure Günü içerisindeyiz. Biz de dinimizden ve inancımızdan kaynaklı olan bu güzellikleri yaşatabilmek adına vatandaşımızla biraraya geldik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak aşure dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Ben özellikle Safranbolu´da yaşayan hemşerilerimize, ülkemize, dünya alemine ve tüm Müslümanlara hicri yılın hayırlı olmasını ve Muharrem ayındaki bu güzelliklerin tüm yıl sürmesini temenni ediyorum. Bu güzellikleri yaşamak için bugün bir arada olduk. Aşure Günümüz kutlu ve mutlu olsun, hicri yılımız mübarek, Muharrem ayımız da hayırlı olsun' dedi.

Ürkmezer Aşure gününün, birlik ve bereket getirmesi dileğiyle aşure tatlısı ikram programlarının devam edeceğini belirtti.


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °