Safranbolu Turizmin Süper Liginde

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMİTT) yapılan tanıtım çalışmaları ile ilgili Başkan Aksoy, Safranbolu'nun turizmin süper liginde bulunduğunu ve hedeflerinin 1 milyon turisti Safranbolu'da ağırlamak olduğunu

GÜNCEL 23.02.2012 11:06:21 0
Safranbolu Turizmin Süper Liginde

Safranbolu, turizmin süper liginde
Başkan Aksoy: ‘’Hedefimiz 1 milyon turisti yakalamak’’

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy,  Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMİTT) yapılan tanıtım çalışmaları ile ilgili Safranbolu’nun turizmin süper liginde bulunduğunu ve hedeflerinin 1 milyon turist ağırlamak olduğunu bildirdi.


Aksoy, ilçelerinin tanıtımının en baş görevlerinden birisi olduğunu anlatan Aksoy,  ‘’Nasıl yolları yapmak vazifemiz ise temizliği günü gününe yapmak vazifemiz ise Safranbolu’nun tanıtılması da kendimize bu şekilde vazife olarak alt ediyoruz. Safranbolu’nun ana konusu olan turizmi daha da canlandırmak, hak ettiği mesafeyi ulaştırmak, hedefimiz olan 1 milyon turist sayısını yakalayabilmek adına yurt içinde yurt dışında hemen her noktada Safranbolu’yu tanıtmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bu gayretimize turizmcilerimiz, Ticaret Odası, Esnaf Odası, Kaymakamlık ve Sayın Valimiz inanılmaz destek veriyor. Bu katılımlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.


Safranbolu’nun tanıtılması anlamında her yıl şubat ayında yapılan EMİTT Fuarına katıldığını vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:


‘’EMİTT Fuarı Türkiye’nin turizmin süper ligidir. Karabüksporumuzun süper ligdeki başarılarından dolayı hepimiz onur ve gurur duyuyoruz. En son almış olduğu Eskişehir zaferinden dolayı da gerek teknikerine gerek futbolcularımıza yönetimimizin bu anlamda teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Karabükspor bu anlamda süper ligde önümüzdeki sene de yer almaya devam edecek. Bu anlamda ümitlerimiz yeşerdi ve ümitlerimiz artmış durumdadır. İşte süper ligde Karabükspor oynaması ne kadar önemli ise EMİTT Fuarında da Karabük ve Safranbolu’nun bulunması o kadar önemlidir.

Çünkü Türkiye çapında bir fuar değil, aynı zamanda dünya çapında dünyanın birçok ülkelerinden insanların geldiği katılımcıların olduğu 46’ya yakın ülke bu sene fuara katıldı. Bu ülkelerin yanında Safranbolu’da hemen her noktada tanıtılmaya sürdürülüyor. Bir önce ki yıl emitt fuarına BAKAB üyeleriyle beraber katılmıştık. Bu sene sadece batı Karadeniz kalkınma ajansı değil MARKA(Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) ile toplam 8 il tek holde tek konseptle bir araya geldik. Aynı güzergahla bir yürüyüş platformu halinde oluşturulabilecek bir turizm paketiyle katıldık.

Bunun organizasyonu Safranbolu tarafından yapılmıştır. BAKAB Safranbolu merkezi bir birlik, Sayın Valimiz Başkanı sekreteryası Safranbolu Belediyesi tarafından yürütülüyor. Bizim çabalarımızla açıkçası yüreğinizi ortaya koyarak diğer şehirleri kendimize yakın tutarak onlara birlikteliğimizin faydalarını anlatarak bugünlere ulaştık. Gerçekten de büyük bir başarıdır. Bu başarının mimarı da Safranbolu Belediyesi ve Sayın Valimizdir. Yine Mahalle İdare İl Müdürümüz Engin Bey bu anlamda çok gayret gösteriyor. İl Kültür Müdürümüz Sayın İbrahim Şahin de oldukça gayretli ve bu konuda kendilerine gerçekten müteşekkürüm.

BAKAB’ın gösterdiği EMİTT Fuarındaki başarısı Türkiye çapında alkış alıyor. Karabüksporun başarısı bizi nasıl onurlandırıyorsa, turizmin süper liginde kendini tanıtan Karabük, Safranbolu, Eskipazar, Yenice, Eflani bu kadar takdiri hak ediyor.

Burada emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Emitt bu sene gerçekten üst düzey bir ziyaretçi profili ile karşı karşıya kaldık. Gerçekten çok iyi bir fuar yaptık. Bunun yansımaları da çok yakında görülecek. Şehrimize gelen turist sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre %25 arttı. Bu kendiliğinden olmuyor, Safranbolu’yu tanıttıkça oluyor. Bu tür fuarlara giderek oluyor. Bir sonra ki yıl inanıyorum ki bu sene ki tanıtımla beraber daha yüksek bir turizm sayısına ulaşacağız. Hedefimiz 1 milyon turisti yakalamak.

Bu hedefe bizi ulaştıracak her türlü tanıtım argümanını kullanmaya devam edeceğiz. Mesela Safranbolu’da beş yıldızlı otel yapılıyor. Eylül ayında inşaatı başlayacak ve önümüzdeki yıl 2013 yılı Eylül’de tamamlamağı hedefliyoruz. Bununda alt yapısını kurduk. Gelen turist sayısına bu tür oteller 1,2,3 bundan sonra arka arkaya gelmesi lazım ve olacak da inşallah. Biz gerçekten Safranbolu’nun, Karabük’ün tanıtımı konusunda inanılmaz gayret gösteriyoruz. Yerel medyanın ilgisinden dolayı da çok teşekkür ediyorum. Her türlü imkanları ile EMİTT Fuarına geldiler, destek verdiler çok teşekkür ediyorum.’’


Perşembe 25.8 ° / 7.6 °
Cuma 24.5 ° / 5.6 °
Cumartesi 16.6 ° / 3.4 °