Safranbolu Tapu Müdürlüğü’nden Rekor

Safranbolu Tapu Müdürlüğü rekor üzerine rekor kırıyor. Müdürlükte ritüel hale gelen rekor yevmiye için yılın son iş günü pasta kesim töreni gerçekleşti.

GÜNCEL 5.01.2023 14:43:00 0
Safranbolu Tapu Müdürlüğü’nden Rekor


Geçtiğimiz yıl 12761 adet ile kapanan işlem yevmiyesi 2022 yıl sonu kapanış yevmiyesi  tarihinde ilk kez 15349 olarak kayıtlara geçmiştir. Yapılan görüşmeler  neticesinde Safranbolu Tapu Müdürü Vildan Şendemir Asrın ;“Müdürlüğümüzde 2022 yılı içerisinde, TOKİ işlemleri,  Satış, hibe,  ipotek, intikal, isim tashihi, imar uygulamaları, kamulaştırma, irtifak hakkı tesisleri, kat karşılığı temlik, ölünceye kadar bakma akitleri, şerh beyan tesisleri, kooperatif ferdileşmeleri, cins değişiklikleri, ifraz, tevhit, talebe bağlı işlemler ve imar barışı, yetki dışı işlemler ( başka il ya da ilçede bulunan taşınmazların işlemleri) yanı sıra tapu kaydı ve bilgi belge talepleri  gibi , yıl sonu  itibariyle 19500 adet işlem başvurusu alınmış olup, 15349 adedi yevmiye numarası alınmak , diğerleri yazışma yapılmak suretiyle, bahsedilen tüm   başvuruların   tamamı sonuçlandırılmıştır. 

Yıl sonu itibariyle de  ; yaklaşık 21 milyon 580 bin Türk Lirası harç tahsil edilerek Devletin Hazinesine kazandırılmıştır.

29/03/2017 tarihli ve 725578 sayılı Bakanlık Oluru , 11/11/2016 tarihli ve 2447188 sayılı "Başvuruların elektronik ortamda alınması" konulu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Makam Oluru uyarınca yapılan çalışmalar neticesinde web-tapu sistemi oluşturulmuştur. Web-tapu sistemine giriş E-devlet kimlik doğrulama sistemi kullanılarak yapılmaktadır. Pandemi döneminde de bu sistem tamamen aktif hale getirilmiş kesinlikle manuel ortamda talep alınmamaktadır.

Gerek e-randevu sistemi  gerek web tapu sistemi üzerinden yapılan başvurular ile vatandaşlar daireye gelmeden diledikleri yerden internet ortamında talepte bulunarak, yalnızca 1 defa Müdürlüğümüze gelmek suretiyle  işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. 

Böylelikle ,   Pandemi sürecinde vatandaşlarımızın  bulaş riski en aza indirgenmiş olmaktadır.

30.06.2014 tarihinden itibaren  Müdürlüğümüzde yapılan bütün işlemler tarayıcıdan geçirilerek TAKBİS (Tapu Kadastro Bilgi Sistemi) sistemine yüklenmekte ve e-arşiv uygulamasına altlık oluşturulmaktadır. Takbis altyapısı üzerinden kamu kurum ve kuruluşlara uç vermek suretiyle tapu kayıtlarına kolay erişim sağlanmakta, bürokrasinin ve iş yükünün azaltılması ile mali tasarruf da gerçekleşmiştir. 2019/12 sayılı Arşiv Genelgemize istinaden   Müdürlüğümüz arşivinde bulunan işlem belgelerinde ayıklama, tasnif ve imha çalışmaları tamamlanmıştır.

            Yine aynı  Genelge kapsamında tüm tapu kütükleri ile TAKBİS sisteminin veri entegrasyon çalışmaları yapılmaktadır. Tapu Kütüğü-TAKBİS entegrasyon çalışmalarının kontrol işlemleri %100 olarak tamamlanmıştır.

           Arşivlerimizdeki yaklaşık 3000 adet  mimari proje de  taranarak dijital ortama aktarılmıştır.

           Müdürlük olarak, bu planlı çalışmalar da, yüzdelik seviyesi olarak, Kastamonu Tapu ve Kadastro 19. Bölge Müdürlüğü bünyesindeki  Müdürlükler içerisinde ilk sıralardayız.     

            Müdürlüğümüz,  Kastamonu Tapu ve Kadastro 19. Bölge Müdürlüğümüz  ile  Genel Müdürlüğümüz tarafından ve ardından  Türk Standartları Enstitüsü ekiplerince yapılan kalite  denetimlerinden başarı ile geçmiş, mevcut Kalite Yönetim Sistemi Belgesini 26/04/2022 tarihli olarak yineleyip ve yine aynı tarihli İQNET sertifikasını alarak bir başarıya daha imza atmıştır.

         Sürekli kurumsal gelişim kapsamında hizmetin daha sağlıklı, süratli, güvenilir ve etkin bir şekilde sonuçlandırılması, zaman kaybının önlenmesi suretiyle vatandaş memnuniyeti amaçlanarak kıymetli vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmeyi amaçlamaktayız. Bu vesile ile hayırlı seneler diler yeni yılda da tüm Müdürlük personeli olarak özveri ile çalışmaya devam edeceğimizi belirtir saygılarımı sunuyorum.” dedi.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °