Safranbolu ramazana hazır

Dünya Miras Listesi`nde yer alan Safranbolu, yapılan hazırlıkların ardından bayrama hazır.

GÜNCEL 26.07.2014 12:49:08 0
Safranbolu ramazana hazır

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Safranbolu’da Ramazan Bayramı tatilinde çeşitli turlar ve geziler kapsamında gelecek turistler için gerekli hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Aksoy, 'İlçemiz bayrama hazır. Gelecek olan misafirlerimizin konforu için her türlü önlemi aldık. Özellikle direk turiste hizmet eden firmalar özel programlarını önceden hazırladılar. Bayram tatili sürece hizmetin en iyisini misafirlerimize sunacağız. Bayram süresince otel, pansiyon ve yeme içme yerleri kontrol edilecek. Rehberlerimiz sürekli turistlerimize hizmet edecek. Beyaz Masa yine her zaman olduğu gibi 24 saat açık tutulacak. Vatandaşlarımızın Alo 153 hattından belediye görevlilerine 24 saat ulaşılabilecek. Zabıta ekiplerimiz, temizlik hizmetlerimiz çalışmalarına ara vermeden devam edecek. Mezarlıklarımızda da temizliklerimiz tamamlandı' dedi.

'Çikolata ve şeker yerine Safranbolu lokumu tavsiye ediyorum'

Başkan Aksoy, Safranbolu’ya gelecek olan misafirlere ve Safranbolulu vatandaşlara bu bayram çikolata yerine Safranbolu lokumu ikram etmelerini önerdi.

Çikolata ve şekerin bir ay boyunca oruç tutan bünyeye çeşitli zararlar verebileceğini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, 'Safranbolu lokumu şeker hastalarımızı bile etkilemiyor. Kendine has aromatik tadı ve ağza yapışmaması sebebiylede bu bayram en çok tercih edilen ikramların arasında olacağı kanaatindeyim. Bu vesile ile yeniden tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, bayramın bayram tadında, hoşgörü ve huzur getirmesini Cenabı Haktan niyaz ediyorum' diye konuştu.


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °