Safranbolu Bu Rakama Ulaşabilecek Mi?

Turizmde çıtayı yükselten Dünya Miras Kenti Safranbolu’da geçen yıla göre turist sayısı yüzde 25 arttı.

GÜNCEL 21.10.2013 15:11:44 0
Safranbolu Bu Rakama Ulaşabilecek Mi?

UNESCO tarafından Dünya Miras Şehirleri listesine alınan Türkiye`nin ilk ilçesi olma özelliğini de taşıyan Safranbolu’da halk kültürüne ve tarihi mekanlarına sahip çıkıyor. Turist sayısı geçen yıla göre yüzde 25 artan Safranbolu`nda 1 milyon turist hedefine kilitlendiklerini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, geçen yıl 204 bin turisti ağırladıklarını bu rakamın günübirlik gelen turistlerle birlikte 600 bine ulaştığını kaydederek, “1 milyon rakamına ulaşmak için kongre turizmi adına da hazırlıklarımızı sürdürüyoruz' dedi.

  Yıl içinde bir master plan dahilinde tanıtım çalışmaları başta olmak üzere bir dizi çalışma yaptıklarını söyleyen Aksoy, “Şehrimize gelen turist sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 25 arttı. Bu kendiliğinden olmuyor, Safranbolu`yu tanıttıkça oluyor. Bizlerde Safranbolu Belediyesi olarak tanıtıma büyük önem veriyor, bir turizm firması gibi Safranbolu’muzu her platformda temsil ediyoruz. Bu konuda ne kadar ciddi ve azimli olduğumuz, aldığımız uluslar arası ödüller, turizm ile ilgili çalışmalar ve kentimizin çeşitli yerlerine astığımız afişler ile de görülmekte. Bir sonraki yıl inanıyorum ki bu seneki tanıtımla beraber daha yüksek bir turist sayısına ulaşacağız. Hedefimiz 1 milyon turisti yakalamak. Bu hedefe bizi ulaştıracak her türlü tanıtım argümanını kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

  “Kongre Turizmine Biraz Daha Ağırlık Vereceğiz”
  Kongre turizmini mutlaka ilçeye yerleştireceklerini vurgulayan Aksoy, şunları söyledi:

  “Öğretmen Evi inşaatı tamamlandı ve 300-350 kişilik toplantı salonu bulunuyor. 2 toplantı salonumuz var. Her türlü toplantıyı yapabilecek kapasitede, lükste ve alt yapısını oluşturduğumuz salonlar bunlar. Yine beş yıldızlı otelde de en az 3-4 tane en az 30 kişilik toplantı salonları oluşturulacak. Bunlar da devreye girdiğinde Safranbolu`da toplantı salonu ihtiyacını ortadan kaldırmış olacağız. Hedefimiz 1 milyon turist ve biz Safranbolu olarak bunu başaracağız.”


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °