Safranbolu Turizmine Önemli Katkı

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Akçasu Deresi Çevre Düzenleme Projesi´nde son aşamaya gelindi.

GÜNCEL 14.03.2018 12:33:35 0
Safranbolu Turizmine Önemli Katkı

 

Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2016 yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Safranbolu Belediyesi  Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Akçasu Deresi Çevre Düzenleme Projesi´nde son aşamaya gelindi.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olacağı düşünülen Akçasu Deresinin ıslah çalışmalarının son aşamaya geldiğini kaydeden  Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, ‘´  Safranbolu Dünya Miras Kenti olma vasfına sahip bir kent, her yıl yüzlerce turist ağırlıyoruz bu sayede ekonomimize önemli ölçüde katkı sağlamış oluyoruz. Safranbolu´nun tarihi evleri dışında turistlerin en çok ilgisini çeken Hıdırlık Tepesi, Cam Teras, İnce Kaya Su Kemeri  ve Bulak Mencilis Mağarasından sonra en çok ziyaret edilecek yerler arasına Akçasu Deresini de dahil etmiş olacağız. Ülkemiz için yapılacak en faydalı iş, yaşadığımız şehre insanıyla ve fiziki yapılandırmalarla sahip çıkmaktır.´´dedi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °