Safranbolu Okuyor

Milli Eğitim Bakanlığının desteği ile 2017 yılının son aylarında Safranbolu´da dört adet Z kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) açıldı. Z Kütüphanelerin yanı sıra sınıf sınıf tüm okullara kitap dağıtımları da devam edi

GÜNCEL 19.03.2018 15:17:25 0
Safranbolu Okuyor

Proje kapsamında okul ziyaretlerine devam eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, İlçede okullara yaklaşık 5 bin tane kitap kazandırıldığını, bunun yanısıra Aralık ayı içerisinde ‘´Safranbolu Okuyor ‘´ projesinin başlatıldığını kaydetti.

 

15 Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi 9- 10-11´inci sınıfları ziyaret eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer´e Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş de eşlik etti.

Ziyaret sonrası bir konuşma yapan Ürkmezer, şu sözleri yer verdi.‘´Amacımız çocuklarımızı daha çok kitapla buluşturmak ve çocuklarımızın okudukları kitapları özümsemelerini sağlamaktır. Erken dönemde okuma alışkanlığı kazanan çocukların kelime hazinesi ve düşünme yeteneği artmakta buna bağlı olarak yaratıcı zekâ, dinleme ve konuşma yeteneği gelişmektedir. Çocukluğun ilk yıllarında kitapla tanışma, onların gelecekteki tüm yıllarını etkiliyor. Bu bilinçle geleceğin makam sahipleri çocuklarımızı aileleri ile birlikte en doğru şekilde yönlendirmeyi hedefliyoruz.´´dedi.

 

Safranbolu genelinde okullara yaklaşık 17 bin kitap dağıtıldığı ve bu dağıtıma devam edeceği belirtildi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °