Safranbolu Konakları beyaz gelinlik giydi

Tarihi konakları ile ünlü Dünya Miras Listesi´nde yer alan Karabük´ün Safranbolu ilçesi kar yağışıyla birlikte beyaz gelinliğini giydi.

GÜNCEL 16.01.2019 17:47:01 0
Safranbolu Konakları beyaz gelinlik giydi

 

Kent genelinde dün akşam saatlerinde itibaren etkili olan ara ara devam kar yağışı, tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu´ya ayrı güzellik kattı. Konak, Han, hamam, çeşme ve cami bulunduğu Safranbolu´da, karla kaplanan tarihi yapılar ortaya karpostallık görüntüler çıkarttı. 
Hıdırlık Seyir Tepesi sorumlusu Olcay Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Safranbolu´nun kar yağışıyla güzel bir görünüme kavuştuğunu belirterek, 'Kar yağışı genelde Hıdırlık Tepesi´nden daha güzel görünüyor çünkü Safranbolu´ya hakim bir tepe burası. Yabancı turistlerin uğrak yeri olduğu için sabah erken saatlerde gelip çekim yaptılar. Tarihi konaklar da kar yağışından dolayı kartpostallık görüntüye bürünüyor.' diye konuştu. 
Mustafa Doğan da kar yağışıyla tarihi kentte etkili olduğunu söyleyerek, tarihi konakların kar sonrası kuşbakışı güzel bir görüntü oluşturduğunu aktararak, bunun turistlerin de ilgisini çektiğini ifade etti. 


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °