Safranbolu Kıtırı Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Aldı

Safranbolu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren, Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi´nde (SAKEM) yapılan ‘´ Safranbolu Kıtırı´´ coğrafi işaret tescili aldı. ‘‘Safranbolu Kıtırı´´ Coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent ve M

GÜNCEL 6.01.2021 16:20:07 0
Safranbolu Kıtırı Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Aldı

 

Türkiye´nin yöresel ürünleri arasında coğrafi işaret tescili alan ‘´Safranbolu Kıtırı´´ Coğrafi işaret tesciliyle koruma altına da alınmış oldu. ‘´Safranbolu Kıtırı´´, TÜRKPATENT tarafından onaylanan logo ile de satışa sunulabilecek. SAKEM´ de hazırlanan, safran, badem, fındık, fıstık, ve unla yapılan, tazeliğini uzun süre koruyabilen ürün, zengin içeriğe ile Safranbolu´nun değerleri arasında yerini koruyacak.

Son yıllarda yöresel ürünlerin korunması ve ekonomik anlamda güçlenmesine yönelik yapılan çalışmalar sayesinde coğrafi işaret tesciline hak kazanan ‘´Safranbolu Kıtırı´´ kentle özdeşmiş oldu ifadelerine yer veren Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ‘´Kentimizin değerleri arasında yerini alan tescilli ürünümüz bundan sonra daha geniş kitleler tarafından tadılarak yaygınlaşacak. Safranbolumuza hayırlı olsun´´ dedi.


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °