Safranbolu Kaymakamlığından Aşure İkramı

Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10´uncu günü olan Aşure Günü dolayısıyla “Aşure ikram” programı düzenledi. Aşure günü dolayısıyla Safranbolu Kaymakamlığı tarafından Misak-i Milli Demokrasi Meydanında yaklaşık 2 bin

GÜNCEL 11.09.2019 15:50:22 0
Safranbolu Kaymakamlığından Aşure İkramı

 

Vatandaşlara yapılan Aşure ikramına Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer´in beraberinde ilçe protokolü, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Safranbolu Kaymakamlığı tarafıbdan 3 yıldır devam ettirilen gelenekle Misak-i Milli Demokrasi Meydanına kurulan kazanlar içinde çeşit bakımından zengin malzeme bulunan aşure vatandaşlara dağıtıldı.

Vatandaşlara bizzat ikramda bulunan Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer 'Muharrem Ayı boyunca, Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Duygularını Pekiştiren, Milli Örf Ve Adetlerimizin Yaşatılmasını simgeleyen Aşure Günü Milletimiz açısından önemli günlerden biridir. Biz de dinimizden ve inancımızdan kaynaklı olan bu güzellikleri yaşatabilmek adına vatandaşlarımızla biraraya geldik. 3 yıldır devam ettirdiğimiz bu geleneği bu yıl da Safranbolu Kaymakamlığı olarak devam ettirdik. Başta Safranbolu´lu hemşerilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm islam aleminin Aşure Günü kutlu ve mutlu olsun, hicri yılımız mübarek, Muharrem ayımız da hayırlı olsun' dedi.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °