Safranbolu İçin Bir Proje Daha Kabul Gördü

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı´´BAKKA´´ desteği ile ‘´Tarihi Çarşımız Gün Yüzüne Çıkarılıyor´´projesi basına tanıtıldı.

GÜNCEL 9.11.2018 16:17:16 0
Safranbolu İçin Bir Proje Daha Kabul Gördü

 

 2018 Yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında, Safranbolu Belediyesi proje ekibinin BAKKA´ya sunduğu ‘´Tarihi Çarşılarımız Gün Yüzüne Çıkıyor´´ isimli proje BAKKA yönetim kurulu üyeleri tarafından uygun görüldü. Projenin basına tanıtım toplantısına Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer´in yanı sıra Belediye Müdürleri, Yerel ve Ulusal Basın temsilcileri katıldı.

‘´Tarihi Çarşımız Gün Yüzüne Çıkarılıyor´´projesi kapsamında, Saraçlar sokak, Kunduracılar ve Semerciler sokakta bulunan 65 dükkan restore edilerek ön cepheleri ve çatıları sağlıklaştırılacak. Bölgede bulunan sokaklar turizme kazandırılarak Tarihi Çarşı bölgesinin gözdesi haline getirilecek.

Safranbolu dünyada korunan 20 kentten biri her geçen gün artan bir ivmeyle hem yerli hem de yabancı turistlerin daha da fazla ilgisini geçmeye başladı ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şöyle devam etti.´´Safranbolu turizm anlamında gelişmeye ve ilerlemeye devam ederken diğer taraftan da korunmasını sağlamak amacıyla Kaymakamlık ve Belediye olarak çaba gösteriyoruz. Korumanın başkenti olan kentimiz, camileri, hanları, hamamları evleri, sokak ve caddeleriyle ayrıca mahalle kültürüyle bir bütün. Buraya gelen misafirlerimiz öncelikle bu tarihi değerleri görmek tarihi dokunun verdiği hissi yaşamak ve bu tarihi havayı içine çekmek için geliyor. Safranbolu´yu Safranbolu yapan bu değerleri gelecek kuşaklara aktarılması, gelen yerli ve yabancı misafirlere daha iyi tanıtılmasını sağlamak üzere, Tarihi Çarşı bölgemizdeki dükkanların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için hazırlanmış bir projedir.

Safranbolu´nun değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasında, yerli ve yabancı misafirlerin daha da fazla artmasında alt yapı üst yapı hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde giderilmesinde öncelikle Safranbolu için yapılan hizmetler için destek veren BAKKA yönetim kurulu üyelerine, Belediye, Kaymakamlık, Esnaflar,Esnaf Odaları Sivil Toplum Kuruluşları,  Yerel ve Ulusal Basının temsilcileri ayrıca tüm paydaşlarımıza , Safranbolu´nun korunması ve tanıtılması anlamındaki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum´´dedi.

Ürkmezer  Projenin en kısa sürede faaliyete geçirilmesi ve  verilen süre içerisinde tamamlanması için Belediye departmanlarının tizlikle çalışacağı bilgisini verdi.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °