Safranbolu Festivale Hazırlanıyor

UNESCO Dünya Miras listesinde yer alan Safranbolu bu yıl 19´uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali´ne hazırlanıyor.

GÜNCEL 31.07.2018 14:47:38 0
Safranbolu Festivale Hazırlanıyor

 

 6- 8 Eylül tarihlerinde yapılacak festival öncesinde hazırlıklar başladı. Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen festivalin ana teması´´Kültürel Miras ve Korumacılık´´ bu yılki yan teması ise ‘´Mahalle Kültürü´´olarak belirlendi. Festivalde gerçekleşecek onlarca etkinlik ve çok sayıda programın hazırlığı devam ediyor.

Bu yıl 19´uncusu düzenlenecek olan ‘´Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinde´´Uluslararası Altın Safran Belgesel Film´´ yarışması ve ´´Uluslararası Altın Safran Fotoğraf´´yarışma başvuruları da devam ediyor. Belediyecilik inşaat, asfalt, kaldırım ve kazıdan ibaret değil ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlerle devam etti´´ Artık belediyecilik kültür sanata önem vermektir. Şehir nüfuzla büyümüyor, şehir ne kadar geçmişine sahip çıkabiliyorsa o kadar büyüyor. Dünya Miras listesinde yer alan Safranbolu´ya yakışır bir festivale hazırlanıyoruz´´ifadelerine yer verdi. Edinilen bilgiye göre yarışmaya katılmak isteyen yarışmacıların en geç 8 Ağustos 2018 tarihine kadar başvurularını http://yarisma.altinsafran.org/ adresinden yapmaları gerekmekte olduğu belirtildi.


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °