'Sadece tüketen bir medeniyete dönüşmüştür.'

Türk Ocakları Karabük Şubesi ve Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü tarafından Karabük Üniversitesi İİBF Konferans Salonu´nda “Yeni Uygarlıklar Arayışı ve İslamiyet” adlı konferans düzenlendi.

GÜNCEL 18.10.2017 23:47:49 0

 

                Ulusal ve uluslararası düzeyde Türk Dünyası´na yönelik güncel konularda gerek şehir merkezimizde gerekse de Karabük Üniversitesi´nde gerçekleştirdiği konferanslar ile çok sayıda bilim insanının şehrimize gelmesine öncülük eden Türk Ocakları Karabük Şubesi, 2017 yılı konferanslarına devam etmektedir.

Türk Ocakları Karabük Şubesi ve Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü tarafından Karabük Üniversitesi İİBF Konferans Salonu´nda “Yeni Uygarlıklar Arayışı ve İslamiyet” adlı konferans düzenlendi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan ONAT´ın konuk olarak katıldığı ve yoğun ilgi gören konferans 2 saat sürdü.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan ONAT şunları dile getirdi: “Batı dünyası tarafından oluşturulan ve özellikle gelişmekte olan devletlere dayatılan tüketim toplumu insanlığı ve dünyayı hızla sona doğru sürüklemektedir. Bu gidişata dur diyebilecek millet Türk milleti, inanç İslamiyet ve coğrafya ise Anadolu´dur. İnsanlık tarihi göz önüne alındığında Türk Dünyası yetiştirdiği İbn-i Sina, Biruni ve İbn-i Haldun gibi değerler ile egemenlik sürdüğü coğrafyalarda üstün bir Türk-İslam medeniyeti oluşturmuştur. Bu medeniyetin en önemli örneklerini İspanya Endelüs´te bile görmek mümkündür. Ancak ne zamanki aklın kullanımından ve bilimsel gelişmelerden vazgeçilmiş, Türk-İslam Dünyası da gerilemeye başlamıştır. Bunu fırsata çeviren Batı dünyası, Türk-İslam medeniyetinin verileri üzerine kendi coğrafyasında Rönesans, Reform, Aydınlanma Çağı, Sanayi Devrimi gibi atılımları gerçekleştirerek öne geçmiştir. Günümüzde ne yazık ki İslam dünyası Batı dünyasının bilimsel ve teknolojik unsurlarını ‘sadece tüketen´ bir medeniyete dönüşmüştür. Örneği; Batının ürettiği ve sattığı silahlar ile kendi içerisinde savaşan, birbirlerini katleden, bilim ve teknoloji üretmeyen, vatandaşları yoksulluk ile mücadele ederken milyarlarca dolara silah alan, … bir durumdadır. Bu konunun çözümü için öncelikle yapmamız gereken sürekli Batıyı suçlamak ya da bir avuç İsrail tüm dünyayı nasıl yönetiyor? diye sormak değil neden bu halde olduğumuzu tartışarak ortaya koymaktır. Tabi ki birbirimizin kuyusunu kazmaktan ve iç savaşlardan zaman bulabilirsek. Burada gençlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Gençlerimiz en iyi şekilde öğrenin görmeli, aklı ve bilimi ön plana almalı, liyakat ve istişareye önem vermeli, geçmişe takılı kalmamalı, geleceğe yönelik projeksiyonlar ortaya koyabilmeli ve Kur´an-ı Kerim´i iyi anlayabilmelidirler. …”

Konuşma sonrasında soru-cevap bölümüne geçildi ve katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Türk Ocakları Karabük Şubesi Başkanı Doç. Dr. Taşkın DENİZ´in teşekkür konuşması ve teşekkür belgesi takdimini gerçekleştirmesinin ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile konferans sona erdi. Sayın Deniz, Türk Ocakları Karabük Şubesi olarak siyaset üstü duruşlarını bozmadan şehrimize hizmet etmeye devam edeceklerini, gençlerimizin akademik gelişimlerine katkı sağlamak ve Türklük bilincini canlandırmak başta olmak üzere ne gerekiyorsa yapacaklarını, asıl olanın Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin varlığı ve bekası olduğunu ifade etti.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °