Rafet Vergili: 'Üzülüyoruz ve Utanıyoruz'

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, şimdiye kadar 15 tane bakan karşıladığını hiç birinin belediyeyi ziyaret etmediğini belirterek, “Devletin tüm erkanı Diyarbakır Belediyesi’ne sıraya girmişse biz bundan üzülüyoruz ve utanıyoru

GÜNCEL 19.11.2013 15:02:56 0
Rafet Vergili:

Karabük Belediyesi, halkına yeni oyun ve dinlenme alanları kazandırmaya devam ediyor. 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi’nde fonksiyonel özelliklere sahip yapılan Doğantepe Parkı’nın açılışı yapıldı. Açılışın çocuk parkı olması münasebetiyle çocuklara ücretsiz pamuk şeker, Osmanlı macunu ve patlamış mısır dağıtımının yapıldığı park açılışında, mahalle sakinleri adına konuşma yapan 75. Yıl Mahalle Muhtarı Ahmet Erkartal, “Bu parkı yapmakta emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere, başkan yardımcımız ve belediye personelimizin hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

  Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de, yapılan hizmetlerden bahsederek, şunları söyledi:

  “Mezbaha Fatih Mahallesi’nden başlayış hal yıkıldı hal yapıldı. Dolmuş durakları, alt geçit, meydan, kütüphane, üstgeçit, terminalin oradan Öğlebeli Mahallesi’ne geçiş köprüsü, Öğlebeli Mahallesi’ne yatay asansör, Öğlebeli Mahallesi’ndeki mezarlığın temizlenmesi ve bakımı ve mescidin yapılması, şu anda Esentepe’nin yaya köprüsünün yapılması, Yenişehir Mahallesine yürüyen merdivenlerle çıkılması, Kayabaşı’na dikey asansörle çıkılması ve bu saymış olduğum tüm mahallelerde su tesisatlarının yenilenmesi, ana arter su borularının yenilenmesi, bütün Karabük’te iki mahallemiz hariç tamamını doğalgaz dağıtımı, parkların sayısını bilmiyorum, kültür merkezleri, yaşam merkezleri ve sayamayacağımız kadar park ve farklı projeler.”

  Bu yapılanların hepsinin büyük bütçelere, büyük finanslara mal olan işler olduğunu kaydeden Vergili, “Bunların hepsi normalde büyük bütçelere, büyük finanslara mal olan işler. Bugüne kadar hiç kimseye parasızlıktan, paradan ağlatmadık. Yanımızda sendika üyemiz var, en iyi uzlaşmayı yaptık. Karabük olarak işçimizden bugüne kadar işçimizin maaşını bir gün bile geç vermedik. Devletten gelen tüm talepler hiç aksatılmadan aynı gün içersinde programa alınır, iki üç gün içinde yapılır. Kentsel dönüşümde belediye olarak oradaki vatandaşlarımıza en az 20 bin lira menfaat sağladık. Kentsel dönüşüm de şu anda duyuyorum 30-40 bin lira farkla daireler alınıp satılmaya başlandı. Bize herhangi bir konuyla geldikleri zaman diyelim ki bir kamu binası yapılacak, hiç bekletmeden cevap verdik. İmar değişikliklerini yaptık, hiç bekletmeden yer bulduk. Ne yapılması gerekirse tamamını yaptık, hiç aksatmadık” dedi.

  Bakanlara Diyarbakır Tepkisi

  Şimdiye kadar 15 tane Bakan karşıladığını belirten Başkan Vergili, “İşin en üzücü olayı şu bugüne kadar 15 taneden fazla bakan karşıladım, bir tanesinin belediye ziyaret programı olmadı. Burada AK Partili arkadaşlarımız var, AK Partili kardeşlerimiz var, hiç önemli değil. Devletin bir tane bakanı Karabük Belediyesi’ne gelemezken, devletin tüm erkanı Diyarbakır Belediyesi’ne sıraya girmişse biz bundan üzülüyoruz ve utanıyoruz. Bunlar çok üzücü şeyler. Biz karşılıyoruz ve bekliyoruz bizim onlardan hiçbir talebimiz yok. Olsa da kimin için isteyeceğim? Sizler için, Karabük için isteyeceğim. Bundan daha doğal bir şey yok. Benim devletimin bakanından, başbakanından bir şey istememden daha doğal bir şey yok ama onların yaptıkları bir psikolojik savaş. Ben Karabük Belediye Başkanı olarak başarısız olsaydım kim bundan mahrum olacaktı. Karabük’ün vatandaşı mahrum olmayacak mıydı? Bunların hepsi üzücü bir olay, bir devlet erkanı gelip de belediyeyi, halkın temsilcisini ziyaret etmemesi nasıl oluyor ben buna anlam bile veremiyorum. Çünkü ben hepinizi temsil ediyorum. Ben burada göreve geldikten sonra ‘Sen Cumhuriyet Halk Partilisi, sen AK Partilisin, Saadet Partilisin’ diye en ufak ayrımım oldu mu? Ben göreve başladığım gün rozetimi çıkarttım, parti rozetimi çıkarttım ve size hizmet etmeye çalıştım. Bundan sonraki önümüzdeki siyasi günlerimizde anlatacağım en önemli noktalardan bir tanesi ben size soruyordum zamanı geldiğinde bunları anlatırız diye, bu çok üzücü bir olaydır. Eğer bir başbakan Diyarbakır Belediyesini tüm erkanıyla beraber olabiliyorsa, buraya gelen bir temsilcisi bizim ziyaretimize gelmiyorsa, Karabük Belediyesi’nin merdivenlerine çıkamıyorsa benim utanacak hiç bir şeyim yok, utanacak olan o bakanlardır” diye konuştu.

  Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek toplu halde kurdele kesildi.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °