Ovacuma´da Fidanlar Toprakla Buluştu

Safranbolu Orman işletme Müdürlüğü tarafından Orman Haftası nedeni ile Ovacuma İlkokulunda düzenlenen törende fidanlar toprakla buluştu.

GÜNCEL 22.03.2019 15:05:34 0
Ovacuma´da Fidanlar Toprakla Buluştu

 

Programa, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, eşi Miray Ürkmezer, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Albay İsa Çakmak, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Burak Ören, İl Emniyet Müdürü Osman Gül, Orman İşletme Müdürü Sema Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, öğretmen ve öğrenciler ile orman işletmesi personeli katıldı.

Okul toplantı salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Akif Çömez, okulun Kaymakamlık başta olmak üzere diğer kurumlarında destekleri ile çok büyük bir değişime ve gelişime sahne olduğunu, bu nedenle başta Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer beyefendi olmak üzere emeği olan herkese teşekkürlerini iletti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ise, 'Dünyanın en kıymetli etkenlerinden birisi olan ormanlarımız ekolojik yaşamın sürdürülmesi ve devamında da önemli bir yere sahip. Bunun yanı sıra dünyadaki teknolojik gelişmeler ormanlarımızı tehtid altında bırakmaktadır. Bu tehdidin bertaraf etmek için ise bu hazineye sürekli yenilerinin eklenmesi gerekmektedir. Bu bağlamda Orman Haftası çerçevesinde hem bu bilincin oluşturulması hem de geleceğe bu hazinenin aktarılmasının anlamlı olduğunu düşünmekteyim. Konu ile ilgili Sayın Kaymakamımızın artarak devam eden destekleri bulunmakta” dedi.

21 Martın tüm Dünyada Dünya Ormancılık Günü olarak, Orman Genel Müdürlüğünün de bu haftayı Orman Haftası olarak kutladığını, Orman Haftası nedeni ile çeşitli etkinlikler yapıldığını belirten Orman İşletme Müdürü Sema Altunay, ”Bu yıl etkinlikler için Ovacuma İlkokulunu seçtik ve okulumuzun bahçesine öğrencilerimiz 100 adet fidan diktiler. Eminim ki çocuklarımız bu fidanlar gözü gibi bakacaklardır. Yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde hayata geçirilen ve Safranbolu´muzun Pilot İlçe seçildiği Sıfır Atık projesi kapsamında Sayın Kaymakamımız ve değerli eşlerinin başlatmış olduğu 5 Şişe Getir, Bez Çantayı Götür kampanyası ile Safranbolu´muzda doğanın korunması ile ilgili çok ciddi bir destek sağlamışlardır. Bu nedenle kendilerine şükranlarımı sunuyor, çocuklarımıza bırakacağımız en güzel mirasın ormanlar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Tüm Türkiye´de olduğu gibi bizle Safranbolu´da da çeşitli etkinliklerle bu haftayı değerlendirmeye çalışıyoruz. En iyi değerlendirme de çocuklarla oluyor. Çünkü çocuklara ormanı, ağaç sevgisini ne kadar erken yaşta aşılarsanız, onları ne kadar çok erken yaşta orman ve ağaçla tanıştırırsak biliyoruz ki bu güne kadar iyi bir şekilde gelen ormanlar gelecek nesillere de daha iyi bir şekilde ulaşacaktır. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl, Fidanlar ve Çocuklar Birlikte Büyüyor Projesi çerçevesinde Safranbolu´muzda öğrenim gören tüm çocuklarımız için fidan diktik ve bir orman oluşturduk. Yine Orman İşletme Müdürlüğümüz sağ olsun oraya her geçen gün biraz daha fazla fidan dikerek katkıda bulunuyor” dedi.

Okul bahçelerinin daha da fazla ağaçla tanışması için çaba sarf ettiklerini kaydeden Ürkmezer; “ Bu vesile ile bu okulumuzda da 100 fidanı toprakla buluşturduk. Aslında en güzel etkinlik ve hediye bir fidanın hediye edilmesidir. Biz çeşitli vesilelerle Safranbolu´da fidan dağıtımları gerçekleştiriyoruz.

Geçtiğimiz hafta Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile hanımlara fidan hediye ettik. Yine Jandarmamız, Emniyetimiz yanı kısaca tüm kurumlarımız bunu yapıyor. Aslında ormanı koruma, ormana sahip çıkma bizim geleneğimiz de var. Bu Karabük gibi iller de daha çok var. Çünkü Karabük yüzde 72 ile orman oranı ile Türkiye´deki en yüksek il. Yine malumunuz Sayın Cumhurbaşkanımız, Ekim ayında bir ağaçlandırma kampanyası başlattı. Türkiye´de son 15 yılda dikilen fidan sayısını göz önünde bulundurursak ki, milyarlarca fidandan bahsediyoruz. Nasıl ki öğrenmenin yaşı toksa, ağaçlara sahip çıkmanın da yaşı yok. İnşallah çocuklarımız, gençlerimiz ormana, ağaca sahip çıkacaklardır. Orman Genel Müdürlüğünün 180 yılını kutluyor, hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Orman ile ilgili sinevizyon gösteriminin ardından, Protokol Üyeleri ve Ovacuma İlköğretim Okulu Öğrencileri okul bahçesine fidan diktiler.

İkramların ardından program sona erdi

 


Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °