Ölüme terk edilen atı hayata bağladılar

Zonguldak´ta dere yatağında vatandaşlar tarafından ayağı kırık halde bulunan at tedavisi yapılmak İstanbul´a gönderildi.

GÜNCEL 28.06.2018 14:50:26 0
Ölüme terk edilen atı hayata bağladılar

 

Merkez ilçeye bağlı Asma Mahallesi´ndeki derede bir atın sağ arka ayağının kırık şekilde gezdiğini gören vatandaşlar durumu Zonguldak Belediyesi ekiplerine ve Hayvan Hakları Konfederasyonu Zonguldak Temsilcisi emekli öğretmen Suzan Arığ´ya bildirdiler. Ekipler tarafından dere yatağından çıkarılan at Zonguldak Belediyesine ait yere getirilerek bakımları yapıldı. 
Ayağının durumunun kötü olduğu için merkezi İstanbul´da bulunan Doğa ve Yük Hayvanları Federasyonu Başkanı Okan Oflaz ile irtibata geçen Hayvan Hakları Konfederasyonu Zonguldak Temsilcisi emekli öğretmen Suzan Arığ, Oflaz´a atın durumu hakkında bilgiler verdikten sonra federasyon atın bakımı üstlendi. 
Yaralı at Doğa ve Yük Hayvanları Federasyonu tarafından Zonguldak´a gönderilen nakil aracı ile alınarak tedavisi yapılmak üzere İstanbul´a gönderildi. 
Atın ayağı kırık şekilde dolaştığı ihbarı üzerine harekete geçtiklerini belirten Hayvan Hakları Konfederasyonu Zonguldak Temsilcisi emekli öğretmen Suzan Arığ; 'Asma deresinden atı belediyelerin büyük desteğiyle aldık. Temizlik işletmesinde hayvanların olduğu yerde misafir edildi. Doğa ve Yük Hayvanlarını Koruma Konfederasyonu araba göndererek bu hayvanın tedavisini üstlendi. Bundan sonra İstanbul´da tedavisi yapılacak. Gerekli bilgiler bize gelecek. At tekrar Zonguldak´a geri gelmeyecek ve orada bir çiftliğe sahiplendirilecek' dedi. 


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °