OKULLAR “BEYAZ BAYRAK” PROJESİ İLE GÜZELLEŞİYOR

“Beslenme Dostu Okullar Programı İşbirliği Protokolü” doğrultusunda Beyaz Bayrak Sertifikası ile Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan 16 okullara Beyaz Bayrakları ve Beslenme Dostu Okul Sertifikaları törenle teslim edildi.

GÜNCEL 9.12.2016 09:51:02 0
OKULLAR “BEYAZ BAYRAK” PROJESİ İLE GÜZELLEŞİYOR

 

Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek ve öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimlerini sürdürmeleri amacıyla örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçen ‘Beyaz Bayrak´ projesi ve eğitim öğretim kurumlarının sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi, okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesine katkıda bulunulması amacıyla imzalanan “Beslenme Dostu Okullar Programı İşbirliği Protokolü” doğrultusunda Beyaz Bayrak Sertifikası ile Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan 16 okulumuza Beyaz Bayrakları ve Beslenme Dostu Okul Sertifikaları törenle teslim edildi.
 
Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğünde düzenlenen törene Vali Mehmet Aktaş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ve Beyaz Bayrak ile Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan okul müdürleri katıldı.
 
Beyaz bayrak almaya hak kazanan okul yöneticilerini ve bu okullarda görev yapan öğretmenleri tebrik ederek sözlerine başlayan Vali Mehmet Aktaş “Bu projeyi tüm okullarımızda uygulamamız ve başarmamız lazım. Sonuçta bütün okullar bizim okullarımız ve çocuklar bizim çocuklarımız. Bu işi topyekün ele alıp seferberlik halinde bütün eğitim kurumlarımızı kapsayacak şekilde ele alıp, netice almamız lazım. İlk ve orta öğretimde 184 okulumuz var ve bunlardan 41 tanesi bu belgeleri almaya hak kazanmış, toplamda %22 gibi bir başarı söz konusu, bu çok düşük bir oran. Şüphesiz ki çocuklarımızı sağlıklı ve temiz bir ortamda eğitmemiz lazım. Temizlik ve sağlık olmadan diğer şeylerin bir kıymeti yok bunu eğitimin önemli bir unsuru olarak değerlendirip bunun üzerine gitmemiz lazım. Hemen tüm okullarımızı bir değerlendirmeye alalım ve okullarımızın eksiklerini, fazlalıklarını tespit edelim, gerekirse birden fazla alt komisyonlar kuralım bu okullarımızı hızlıca bir tarayalım. Her okul düzeyinde maddi ve manevi ne yapılması gerekiyorsa onları belirleyelim. Başta Valiliğimiz olmak üzere İl Özel İdaresi ve diğer kurumlarımızın imkanlarını seferber ederek netice almanın gayreti içersinde olalım. Okullarımıza mümkün olursa birer hami, kurum ve kişi belirleyebiliriz. Burada ki kastım ilimizde faaliyet yürüten bir firma, ticarethane veya işletme olabilir. Bunlarla okullarımızı birebir eşleştirerek gönüllülük esasına göre hami yaparak onlarında belirli ölçüde desteklerini alabiliriz. Öğrenci velilerine yönelik de ciddi bir kampanya yönetmemiz lazım. Sizler bu işin öncüsü oldunuz, sizleri tekrar tebrik ediyorum.”dedi.  
 
Yapılan konuşmaların ardından beyaz bayrak almaya hak kazanan okullara bayrakları ve sertifikaları Vali Mehmet Aktaş tarafından verildi.

Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °