'Öğrencilerimiz her bir tercihini bilinçli olarak yapmalı.'

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, A Haber televizyonunda yayınlanan “Eğitim Dünyası” Programına katıldı.

GÜNCEL 4.08.2021 14:28:58 0

 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, A Haber kanalında yayınlanan ve Ahmet Tunahan Şimşek´in hazırlayıp sunduğu “Eğitim Dünyası” programına katıldı.  Programda Rektör Prof. Dr. Refik Polat, tercih döneminde bulunan öğrenciler için Karabük Üniversitesini anlattı. 

“Öğrencilerimiz hangi mesleği yapmak istediklerini iyi belirlemeli” 

Rektör Prof. Dr. Refik Polat ilk olarak bu yıl üniversite tercihi yapacak öğrencilere önerilerde bulundu. Polat önerilerinde şunları kaydetti “Öğrencilerimizin gelecekte hangi mesleği yapmak istediklerini çok iyi belirlemelerini tavsiye ediyorum. Velilerin tercihinden çok öğrencilerin gönlünden ne doğuyorsa o yönde tercih yapmalarını öneriyorum. Onun ardından belirledikleri mesleğin eğitimini en iyi nerede alacaklarsa oranın imkanlarının araştırarak tercihte bulunmalılar. Öğrencilerimiz her bir tercihini bilinçli olarak yapmalı. Bulunduğumuz bilişim çağında çok daha farklı meslekler doğuyor. Geleceğin mesleklerine dünya çapında anlaşmalarımızın bulunduğu üniversitelerle beraber bir program yapmayı planlıyoruz. Çalışmamız devam ediyor. Öğrencilerimize ve velilerimize ışık tutacak bir pencere açmak istiyoruz.”  

“Üniversitelerin başarısındaki ana unsur mezuniyetten sonra öğrencinin ne yaptığı” 

Uzaktan eğitim ve istihdam konusuna da değinen Polat “Pandemi döneminde çok başarılı bir süreç yürüttük. Uzaktan eğitime en hazır üniversitelerden bir tanesi de bizdik. 300 farkı lisans ve önlisans düzeyinde, bin 200 akademisyenle, 1 milyon saatin üzerinde ders işlendi. Sağlık, Mühendislik ve Sosyal alanda fakültelerimiz mevcut. Kaliteli akademik kadromuz ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyoruz. Bence bir üniversitenin başarısını gösteren ana unsur mezun olduktan sonra ne iş yaptığı. Bizim gibi genç bir üniversitenin mezunları en hızlı iş bulan 30 üniversite arasında olması gurur verici bir tablo.” ifadelerini kullandı. 

“Hedefimiz dünya üniversitesi olmak” 

Hedeflerinin dünya çapında bir üniversite olmak olduğunun altını çizen Polat şunları söyledi: “Karabük Üniversitesi olarak dünya genelinde 350´den fazla üniversiteyle anlaşmamız var. Pandemi dönemi de uluslararası anlaşmalar ve ziyaretlerle geçti. Amacımız Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında, YÖK kanunlarına tabi olan dünya çapında bir üniversite olabilmek. Bu yönde çok hızlı bir şekilde ilerliyoruz. İki senedir dünyanın en iyi ilk bin üniversitesi arasındayız. KBÜ Türkiye´nin en köklü üniversiteleriyle beraber liste başı.” 

“Bünyesinde en fazla uluslararası öğrenci barındıran üniversite Karabük Üniversitesi” 

Karabük Üniversitesinden öğrencilerin çok kültürlü bir ortamda eğitim alacağını belirten Polat “10 bin uluslararası öğrencimiz var. Bu sayı üniversitemizde çok kültürlü bir ortam oluşmasına neden olan bir tablo ortaya çıkarıyor. Türkiye´de örgün eğitim olarak en fazla uluslararası öğrencinin eğitim gördüğü yer Karabük Üniversitesi. Biz ülkelerden rastgele öğrenci toplamıyoruz. Her ülkenin en iyi ve ne zeki öğrencilerini çekmeye çalışıyoruz. Yönünüzü 8 milyar öğrenciye çevirdiğiniz zaman çok farklı bir tablo ve imkanlar karşınıza çıkıyor.” dedi. 

“Elektriğimizi kendimiz üretiyoruz” 

Öğrencilerin Karabük Üniversitesine geldiklerinde yemyeşil bir kampüsle karşılaşacağını belirten Polat, temiz enerji ve yapılan çalışmaları konusunda şunları söyledi: “Orman alanı en fazla olan il Karabük. Yüzde 70´inden fazlası ormanla kaplı. Kullandığımız enerjiyi temiz enerjiye nasıl dönüştürürüz diyerek bir proje koyduk ortaya. Binalarımızı yan yüzeylerini ve çatısını güneş panelleriyle donattık. Bugünlerde kampüsümüzün elektriğinin tamamını kendimiz üretiyoruz. Temiz enerjiyle elektrik üretiyoruz. Bu da diğer üniversitelere ve diğer kurumlara güzel bir örnek teşkil etmiş oluyor. Bu çalışmaları daha da artırmayı planlıyoruz.” 


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °