MÜSİAD´TAN 79. YIL KUTLAMASI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, KARDEMİR´in kuruluşunun 79. Yıldönümünü kutladı

GÜNCEL 1.04.2016 18:01:44 0
MÜSİAD´TAN 79. YIL KUTLAMASI

 

Başkan Nur, yayınladığı mesajında, 79 yıl önce atılan temellerin Türkiye´nin ilk demirçelik ağır sanayi tesisinin ilk harcı olmaktan öte, genç Türkiye Cumhuriyetinden modern ve güçlü Türkiye´ye uzanan yolun ilk adımları olduğunu söyledi.
13 haneli bir köyden bugün Türkiye´nin 78.´inci ilini oluşturan Karabük´ün KARDEMİR ile büyüyüp geliştiğini ve modern bir kent olgusuna kavuştuğunu da kaydeden Ahmet Nur, “ Ülkemizde her ilin birbirinden farklı özellikleri vardır. KARDEMİR Türkiye sanayisinin kalbi olmanın dışında ülkenin birçok önemli sanayi kuruluşunun, barajların, köprülerin de mimarı olmuştur. Karabük, büyüyen ve dünya şirketi olan KARDEMİR´imizle birlikte sanayi şehrinin yanı sıra artık bir üniversite kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.Karabük Demir Çelik Fabrikaları´nın temellerinin atılmasının ve Cumhuriyet Kenti Karabük´ümüzün kuruluşunun 79. Yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devlet adamlarımızı Karabük´ü Karabük yapan tüm değerli büyüklerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °