Tarih: 06.07.2017 21:04

Müezzinoğlu´ndan ´sigorta düzenlemesi´ açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlıkta düzenlenen “Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni”nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. İstihdam teşviklerinde yeni bir genelge hazırlığının sorulması üzerine Müezzinoğlu, “Genelge yayınlandı. Bu 5 ay zarfında yaklaşık 1 milyonun üzerinde kişi özel sektör tarafından istihdam edildi. 1 milyonu aşan bu rakamı ayın 15´inden sonra net bir şekilde ifade edeceğiz. Bu 5 aylık istihdamda 1 milyonu aşan rakamı yakalamış olmak büyük bir başarı oldu. Bu Türkiye´nin potansiyeli ve dinamiğidir. Türkiye istihdamını da arttırarak bir yolculuk yapacaktır. İstihdam rakamlarında da önemli bir başarıyı elde ettik. Yüzde 13´lere çıkan işsizlik oranları geçtiğimiz aylarda yüzde 11.7´lere indi. Bu ayın 14-15´inde yayınlanacak verilerle bu rakamın 11´inde altında olacağını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Yıl sonu itibari ile işsizlik oranlarında hedefin tek haneli rakamlara inmek olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

“3 aylık sigortasız olma şartı vardı. İstismarlar olabilir diye, 10 gün sigortasız olma şeklinde düzenlemeler getirdik. Şu anda bu yıl artı ‘istihdam yapmak istiyorum´ diyen işverenlerimiz için 10 gün sigortasızlık dışında herhangi bir engel kalmadı. Bundan sonraki süreçte işverenimizin bu rahatlatıcı veya genelgeden kaynaklanan engellerin tamamının kalktığını ifade edebilirim.” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —