MAHKEME KENT ELEKTRİKLERİNİN AÇILMASINA KARAR VERDİ

Karabük Asliye 2. Hukuk Mahkemesi Karabükün aydınlatma elektriklerinin açılmasına karar verdi.

GÜNCEL 14.06.2012 19:20:38 0
MAHKEME KENT ELEKTRİKLERİNİN AÇILMASINA KARAR VERDİ
Karabük Belediyesi tarafından kentin elektrik dağıtım işini yapan şirketin evraklarına imza atmaması nedeniyle kesilen aydınlatma elektrikleri, Karabük Asliye 2. Hukuk Mahkemesi verdiği karar ile açılacak. Mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı alındığını belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, şöyle konuştu: “Belediyecilik anlayışı içinde hareket ediyoruz, siyasi anlayış içinde değil. Onlar boş kağıtlara imza atmamı istedi, hazineden para almak istiyorlar. Ben ‘elektrikleri iktidar kestirdi’ demedim, sadece eğer ‘biz iktidar belediyesi olsaydık, şirket böyle bir uygulama yapmaya cesaret edemezdi’ dedim.”
Karabük’ün Vali’den sonra en üst düzey yetkilisinin kendisi olduğunu belirten Başkan Vergili, şunları söyledi: “Sayın Şahin neden beni aramadı? Eğer Sayın Şahin, Vali’den bilgi aldıktan sonra beni arasaydı, tavsiyelerde bulunsaydı biz o tavsiyeleri dikkate alırdık. Bana ‘Ankara’ya gel’ dese giderim. Tabii ki tepki göstereceğiz. İki gündür kent karanlık. Bir vatandaşın evi yanıyor da, o telaş ve sıkıntı ile bağırıyor. Bizim tepkimiz gayet normal. Ben imzaladım, ama elektrik sayaçlarını kontrol etmedim diye şerh koydum. Kontrol etmediğim bir şey için beyanda bulunamam, devlet buna nasıl göz yumuyor.”
Başkan Vergili, uygulamaya yönelik Karabük Asliye 2. Hukuk Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı alındığını açıkladı.

Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °