Kütüğe hayat verenlerin buluşması

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen “Ahşap Heykel Sempozyumu” galası tarihi çarşıda bulunan eski cezaevi bahçesinde yapıldı.

KÜLTÜR 29.05.2014 16:20:32 0
Kütüğe hayat verenlerin buluşması

Heykeltıraş Çağrı Özbay, Heykeltıraş Dilara Bingöl, Heykeltıraş Evren Erol ve Heykeltıraş Sanem Tufan, Heykeltıraş Umut Çetiz ile Ressam Hamdi Hidayetoğlu, ve Ressam Sevilay Emirza Yıldız’ın ahşaptan yaptıkları heykeller ve tabloların sergilendiği galaya; Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü Erol Beşe, Safranbolu MYO Müdürü ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, iş adamı ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar ile çok sayıda konuk katıldı. Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, açılışta yaptığı konuşmada, 'Biz ilk defa böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Gelecek yıllarda diğer sanat dallarını da içine alan geniş bir etkilik yapmayı düşünüyoruz. Bütün arkadaşlarımın büyük bir hevesi var' dedi.

Safranbolu MYO Müdürü ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz de, 'Sanat bazı alanlara söz ile şiire, enstrümanla müzikal bir sunumla insanlarla buluşuyor, bazen el becerisiyle, gönül becerisiyle çeşitli simgeler halinde insanların hizmetine sunulan değerlerdir. Turizm açısından baktığımızda insanların sunacağı enstrüman sayısı az ise konuşacağı hususta sınırlı kalmakta. ne kadar çok alternatif kaynakları bünyemizde bulundura bilirsek gelen ziyaretçilerin ilgi alanlarını o denli artıra biliriz. Ecdadımızın yadigarı olan bu cennet vatanımızın bir köşesinde nasıl ki turizm alanında hizmet veren bir destinasyon özelliğini taşıyorsak bugünde alam ve önemini belirten bazı simgelerle gelen ziyaretçilerin ilgilerini, ilgi alanlarını çekici bazı unsurları sunmamız gerekiyor' diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy da, kültü turizmine değindi. Aksoy, konuşmasında 'Bir kültür şehrinde yaşıyoruz. Kültür turizmi sadece gelenlerin katılacağı bir faaliyet değildir. aynı zamanda bu şehirde bulunanlarında sürekli katılacağı bir faaliyetler zinciridir. Bizim kardeş şehrimiz Alabuga var. Nüfusu 35 bin civarında bir şehir, 8 tane aktif müze var. bizimde mutlaka sanatı içine alan kültür turizmini içine almamız lazım. Safranbolu zaman gerçekten kültür turizmini yapmaya başlar diye düşünüyorum' ifadelerine yer verdi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak da, emeği geçen herkese teşekkür etti. Bulacak, 'Safranbolu tarihi bir kent, güzel bir şehir, bizim kültürümüzde evler ön plana çıkıyor bunlarında ana maddesi ahşap. Vakfımız bu güzel çalışmayı gerçekleştirdiler' dedi.

Karabük Vali Yardımcısı Abidin Ünsal ise, sanata ve sanatçıya saygı duyulması, Safranbolu’da bu tür çalışmaların daha fazla yapılmasını umut ettiğini belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılara Vali Yardımcısı Ünsal, Kaymakam Bulacak, Başkan Aksoy, Emniyet Müdürü Beşe, Dekan Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, iş adamı ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Dizdar katılım belgesi verdi.

Katılım belgesi verilmesinin ardından sergilenen eserlerin gezilmesine geçildi. Büyük beğeni toplayan eserleri teker teker inceleyen davetliler, heykeltıraşları tebrik ettiler. 


Salı 26.4 ° / 5.9 °
Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °