“Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün”

Türk Kızılayı Safranbolu Şube Başkanı İhsan Topaloğlu, 2007 yılından beri vekâletle kurban kesim kampanyası düzenlendiğini ifade ederek, hayırseverlere ‘Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün´ sloganıyla seslendi.

GÜNCEL 7.08.2017 23:54:34 0
“Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün”

 

Türk Kızılayı Safranbolu Şube Başkanı İhsan Topaloğlu, “ Kızılay´ın geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2017 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı içinde değil, yıl boyu ete kavuşacak. Kızılay´ın ‘Kurban´da Kızılay Modeli´ sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek Kurum´un modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı´nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Kızılay, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi gönderecek.” dedi.

 

Kızılay ile iyiliğin sınır tanımayacağını ifade eden Türk Kızılayı Safranbolu Şube Başkanı İhsan Topaloğlu, “Hayırseverler Bosna Hersek ve Bulgaristan´ın da aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya´nın da aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Pakistan ve Bangladeş´in de aralarında bulunduğu Güney Asya ülkeleri; Kırgızistan ve Tataristan´ın da aralarında bulunduğu Orta Asya ülkeleri; Filistin ve Irak´ın da aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 30´dan fazla ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay´a kurban vekâletlerini verebilecek. Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 735 Lira öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için 500 Lira ödeyecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlarımız şubemiz hesap numaralarına da vekaletlerini yapabilirler.” ifadelerini kullandı.

 

Türk Kızılayı Safranbolu Şube Başkanı İhsan Topaloğlu, isteyen hayırseverlerin Safranbolu Türk Kızılayı Şubesine gelerek kurban vekâletlerini ve her türlü bağışlarını makbuz karşılığında yapabileceklerini belirterek, “Gelemeyecek olan vatandaşlarımızda irtibat telefonlarımızdan bizlere ulaşarak adreslerini ve telefonlarını bildirmeleri halinde; bizzat kendilerine ulaşarak vekâlet ve bağışlarını alabiliriz. ‘Veren el ile alan elin´  buluştuğu, birlik ve beraberliğin arttığı bu dönemde tüm islam aleminin Kurban Bayramını en kalbi dileklerimle kutlar, aileleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu günler geçirmelerini temenni ederim. Değerli destekleriniz için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Ziraat Bankası Safranbolu Şubesi 
Hesap No: 1868 5251 
IBAN: TR09 0001 0010 1400 0018 6852 51
Türk Kızılayı Safranbolu Şubemizin İrtibat Numaraları, (0370) 172 16 74, Cep; 0542 215 10 35


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °