KÖYDES Tahsisat Komisyon Toplantısı

2012 yılında KÖYDES Programı kapsamında ilimize gelen ödeneklerin paylaştırılması, öncelik verilecek uygulamaların belirlenmesi ve projelerin koordinasyonunun sağlanması amacıyla, Valilik toplantı salonunda Vali İzzettin Küçük Başkanl

GÜNCEL 26.04.2012 13:23:30 0
KÖYDES Tahsisat Komisyon Toplantısı

Toplantıya Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, İl Özel İdare Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, Kaymakamlar ve KÖYDES görevlileri katıldı. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İzzettin Küçük, KÖYDES kapsamında 2012 yılında Karabük’e yaklaşık 5 Milyon 250 Bin TL. ödenek aktarıldığını belirerek “Bunlar İlçelerimize pay edildi. Bugünkü toplantımızda gelen bu ödenekle ilimiz merkez ve ilçelerde hangi konulara öncelik vereceğiz bunları kararlaştıracağız. Yoğun geçen bir kış mevsiminden çıktık. Kar yağışı dolayısıyla kapanan köy yollarımızı açmak için yoğun gayret sarf ettik. Bunun sonucunda açılan köy yolları büyük hasar gördü. Ben öncelikli olarak mevcut yol ağımızın elden geçirilerek tamiratının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunlar birkaç sene üst üste onarılmadığı zaman yollarımız tamamen bozulacak. Bunun için önceliğimiz bu yolların onarımı olmalıdır. İkinci konumuz su. Hemen hemen suyu olmayan bir köyümüz yok. Bütün köylerimiz şebekeli hale gelmiştir. Tabi suyu doğal şartlarla azalan veya yok olma konumuna gelmiş birkaç köyümüz var. Onları da ayrı olarak değerlendireceğiz. Bunun yanında şebekesi eskimiş, tamiratı çok daha fazla pahalıya mal olan köylerimiz var. Bunların şebekelerin yenilenmesi konusu da önceliklerimiz arasında olacaktır. Cumayanı Köyümüzün su sorunu ile ilgili olarak iki köy arasında süren bir mahkemeleşme süreci vardı. Bu mahkeme sonuçlandı. Merkez ilçe Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak ilk yapacağımız çalışma beş bin nüfusa sahip bu köyümüzün, temiz, kesilmeyecek bu saya kavuşturulmasıdır. Bütün bunların yanında özellikle büyük köylerimizde çöp toplama teşkilatı olmadığı için, çöp sorunu ciddi bir konu olarak önümüze geliyor. Biz geçen sene Cumayanı Köyünde çöp toplama işini Özel İdare bünyesinde gerçekleştirmeye başladık ve başarıyla devam ediyor. Bunu acaba diğer büyük köylerde uygulayabilir miyiz bunu ele alacağız.” dedi.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °